in ,

Se billederne: En kulturhøjborg er genopstået af asken

K.B. HALLEN. H.K.H. Kronprins Frederik slog et slag for K.B. Hallen og med ét var Frederiksberg og Danmark en kulturinstitution rigere. Det kongelige servees markerede onsdag åbningen af K.B. Hallen version 2.0.

INDVIELSE: Titler som ’kulturinstitution’ og ’højborg’ er normalt noget, man som koncertsted og idrætshal skal gøre sig fortjent til over en længere årrække.

Der var på den anden side ikke meget ’normalt’ over det sted, der onsdag slog dørene op for et specielt indbudt publikum. Der var nemlig ikke tale om et nyt spillested men om et genopstået spillested. Et spillested med 73 års anciennitet og et spillested med navne som The Beatles, Frank Sinatra, Louis Armstrong, Duke Ellington, Miles Davis, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, The Who, Led Zeppelin og Pink Floyd på cv’et.

K.B. Hallen blev indviet 22. april 1938 af Christian den 10., nedbrændte 28. september 2011 og altså genindviet 5. december 2018 af Christian den 10.’s oldebarn, Kronprins Frederik.

Der er ikke tale om en tro kopi af den oprindelige hal men om en hal med mange lighedspunkter og opført med stor respekt for arkitekt Hans Hansens oprindelige tegninger – ikke mindst det karakteristiske runde tag og runde gavle.

K.B. Hallen version 2.0 ligner på mange måder den 80 år gamle førsteudgave, men det er naturligvis en tidssvarende og hypermoderne hal, som Kronprins Frederik officielt indviede onsdag kl. 16.25 ved at slå en tennisbold ud i salen.

»De har sgu taget sig sammen«

Et par af de åbenlyse fordele ved den 235 millioner kroner dyre K.B. Hallen er, at der nu er plads til at afvikle officielle håndboldkampe (med cirka 1.500 tilskuere på lægterne), og så synes lyden i K.B. Hallen version 2.0 at være af meget høj klasse.

Det fik publikum i forbindelse med onsdagens indvielse en forsmag på, da konferencier Martin Brygmann gik på scenen og sammen med blandt andre Jimmy Jørgensen, Bjørn Fjæstad og KB’s husorkester gav eksempler på noget af al den musik diverse verdensnavne har fremført i K.B. Hallen gennem tiderne.

»De har sgu taget sig sammen,« som Martin Brygmann bemærkede om folkene med ansvaret for lyden i Frederiksberg og Danmarks nye kulturhøjborg.

FOTOS: MARTIN SØRENSEN

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

»Jeg har mødt kvinder på 40 år, der aldrig før har været ved frisør«

Jul på den gamle Assistens Kirkegård