Richaardt er tilbage som Hus Forbi-sælger efter indlæggelsen, hvor han fik amputeret sit sidste ben og friet til kæresten. Foto: Anders Bentzon.

Fik amputeret ben, men gik på knæ for at fri til kæresten

AMAGERTYPE-EKSTRA. Hus Forbi-sælgeren Richaardt har fået amputeret begge ben – det sidste for en måned siden. Alligevel insisterede han på at skulle på knæ for at fri til kæresten.

AF JAN JEPPESEN

jje@minby.dk

SUNDBY: Amager Bladets gadefotograf Anders Bentzon leverer ugentligt fotos af amagerkanere til side 2-serien ’Amagertyper’. Det hænder, at Anders Bentzon bliver så optaget af sine typer, at der kommer en hel historie ud af det.

På redaktionen synes vi, at læserne fortjener at få den fulde historie om Richaardt, som Anders Bentzon mødte i oktober.

Om Richaardt skriver Anders Bentzon:

»Elleve år på landevejen har taget hårdt på helbredet og har osse taget benene! Det seneste for kun en måned siden!

»Imens jeg var indlagt, besluttede jeg at nu skulle det være. Jeg ville fri til min kæreste!

Og jeg ville ned på knæ og det hele, selvom jeg lige var blevet amputeret og kun kunne komme ud af sengen i den dér kran de bruger til patienterne. Jeg fik personalet til at hjælpe mig med at arrangere det på forhånd!

Da hun en dag var kommet for at besøge mig, kom der fire sygeplejersker ind under påskud af at skulle flytte mig rundt.

De bad hende om at sætte sig i en stol i hjørnet imens. De hejsede mig op i liften, og de lagde en dyne på gulvet foran hende. Hun studsede godt nok lidt over det, men de kom med en eller anden forklaring!

Så hejsede de mig over til hende så jeg kunne lægge mig på knæ på dynen foran hende og fri til hende!

Hun sagde heldigvis ja, og vi skal giftes i Tårnby den 4. maj næste år.

Nu er jeg så tilbage på gaden og sælger Hus Forbi. Og jeg er endda på forsiden af den nye Hjemløse-kalender!

Den er lige udkommet med 12 flotte billeder taget af hende Mette, der altid fotograferer for Hus Forbi. I december kommer der også en hjemløse-plade med en masse fede musikere – blandt andet Lucas Graham!

Hvad jeg flager for? Jeg fejrer fødselsdag! Ikke min egen, men nogen har jo fødselsdag i dag, ikke sandt?«

Herfra skal lyde et stort tillykke til det vordende brudepar – og til alle de, der har fødselsdag i dag, torsdag 6. december.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bussen er pyntet op til jul

To mænd anholdt for drabet på Nedim Yasar