I oktober mødtes Hansted Skole og Valby Skole og kæmpede mod hinanden i bridge. Turneringen er arrangeret af Dansk Skolebridge, der eksisterer på frivillig basis med støtte fra fondsmidler. Foto: Martin Sørensen

Finansloven meldte pas til Dansk Skolebridge

FRIVILLIGT. De engagerede medlemmer af Københavns Bridge Klub på Valby Langgade  støtter fortsat op om initiativet, der skal udbrede kortspillet til yngre generationer.

MELDING: Det blev heller ikke denne gang, at Dansk Skolebridge fandt nåde hos landspolitikerne. En ansøgning om 2,4 millioner kroner i støtte over fire år blev ikke efterkommet.

»Problemet med os er, at vi som tankesport ikke kan søge støtte hos hverken DIF eller DUF, vi falder ned mellem to stole,« forklarer Charlotte Monberg, der er leder og koordinator for Dansk Skolebridge i København og på Sjælland.

DIF er Danmarks Idrætsforbund, DUF er Dansk Ungdoms Fællesråd, og ingen af dem rummer konceptet skolebridge i deres støtteprogram.

Hutler os igennem

Samme udfordring har Dansk Skoleskak, der til gengæld har haft succes med at søge støtte via finansloven.

»Så vi fortsætter med at søge fondsmidler og hutler os ellers igennem. At vi fortsat kan have skoleturnering her i Valby skyldes ikke mindst støtte fra det lokale erhvervsliv og den frivillige hjælp fra klubben,« siger hun.

LÆS OGSÅ REPORTAGEN: Spil for unge damer og knægte

Fredag bliver anden del af den lokale skoleturnering afholdt i lokalerne på Valby Langgade 77. Her mødes Freinetskolen og Ålholm Skole. Tidligere er Hansted Skole og Valby Skole tørnet sammen i bridgeklubbens lokaler.

»Vi regner også med at lave et finalestævne for de to vinderskoler,« slutter Charlotte Monberg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Russisk stortalent fra Amerika Plads

Stormagasinet Illum røvet af flere pistolmænd