Nu kan højhuset Charlottetårnet for alvor betragtes. Foto: Peter Thorsen

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Højhus er fremme i lyset

BYGNING: Bygningen er egentligt først klar til april, men højhuset ved Charlottehaven i Hjørringgade 35 står nu ganske klart i horisonten på Østerbro. Stilladset er taget ned.

Med Charlottetårnet realiserer ejendomsudvikleren Finn Harald Simonsen sin drøm om at bygge et hotel, der fortsætter succesen fra Charlottehaven. Tårnet vil være en ramme for turister samt forretningsfolk – og etablerer samtidig et nyt kraftcenter omkring Nordhavn Station. Højhuset er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Den 86-årige ejendomsudvikler Finn Harald Simonsen står bag idéen til projektet, som han følger helt til dørs.

Han er barnebarn af den legendariske ’Guld-Harald’, entreprenør Harald Simonsen, der opførte vigtige Østerbro-bebyggelser som Svanemøllegården, Ringkøbinggården og Ulfsgården. Finn Harald Simonsen, blev født og voksede op på Østerbro, håber, at Charlottetårnet vil blive et nyt pejlemærke for fremtidens Østerbro og Nordhavn.

Charlottetårnet bygger videre på historien med Charlottehaven, der stod færdig i år 2000 med 178 boliger og 44 hotellejligheder. Finn Harald Simonsen blev fra sine år i England inspireret til at introducere København for idéen om fuldt servicerede lejligheder.

I takt med at danske virksomheder har hentet udenlandsk arbejdskraft til byen og antallet af turister er steget er efterspørgslen fulgt med.

Charlottetårnet skal drives af samme ledelsesteam som Charlottehaven og rummer 37 ’serviced apartments’, der er fuldt udstyret med stue, soveværelse, køkken, bad og vaskefaciliteter. Og så er der tænkt på miljøet.

»Energien til alle 37 lejligheder stammer fra geotermisk varme, der pumpes rundt i bygningerne ved hjælp af strøm fra solceller, som er placeret øverst i tårnet,« fortæller Charlottehavens direktør, Lars Pontoppidan, i en pressemeddelelse. thof

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Fødsel, forurening og kunstfotos på afgangsudstilling

Gratis foredrag med Flemming Jensen