Sådan ser ruten ud på den kommende turistrute, der får en bus hvor man kan hoppe af og på. Foto: Frederiksberg Kommune
in ,

Elsker 😍 Like 👍

Velkommen om bord på den nye turistbus: Næste stop er Zoo

NY BUS. Næste år i maj kommer en ny bus til at køre rundt på Frederiksberg, en hop on hop off bus, der har turister om bord. Ideen kommer fra SF og er videreført af et nyt turisme-netværk med Frederiksberg Erhverv og kommunen.

TURISTER: De turister, der besøger Frederiksberg næste sommer, kan godt begynde at glæde sig. En ny bus specielt rettet mod turister er på vej.

Der er tale om en hop on hop off bus, der kører en særlig turistrute, så turisterne kan få set alt det spændende på Frederiksberg, som er et besøg værd.

Bussen begynder at køre 4. maj næste år og får otte stop på Frederiksberg. Dog starter bussen ved Hovedbanegården.

Nyt turistme-netværk

Ideen til turistbussen kommer efter et forslag som rådmand Balder Mørk Andersen stillede i juni 2014, da han foreslog en shuttlebus på Frederiksberg, der kunne fragte turister til Zoologisk Have.

Et nyt turisme-netværk, som Frederiksberg Erhverv og Frederiksberg Kommune i fællesskab står bag, har fået en række aktører til sammen at betale for den nye turistbus på Frederiksberg.

Operatøren af busruten bliver Stromma, der inviterer på den første tur til maj 2019.

Elbus var ønsket

Balder Mørk Andersen er glad for, at ideen nu bliver til virkelighed.

»Alt godt kommer til den som har tålmodighed og er villig til at blive ved at forfægte sine synspunkter. Knofedt og troen på, at det gavner at blive ved med at gentage sig selv, er ikke at kimse af på rådhuset.

For SF har jeg gennem flere år bestræbt mig på at fremvise partiets opbakning til handelslivet. Jeg er så glad for at gode erhvervskræfter har løftet denne sag i mål, og sikret finansieringen. Tak for det,« siger han og fortsætter:

»SF havde foretrukket en elbus, men forvaltningen har vurderet, at det ville have fordyret projektet så meget, at det ikke var muligt.

Ruten vil benytte allerede eksisterende stoppesteder. Så i forhold til miljøbelastningen på Frederiksberg vil merbelastningen være begrænset, fordi busserne allerede i dag kører gennem byen uden at stoppe,« fortæller han.

Kuponhæfte til gæsterne

Meningen med bussen er at tiltrække flere turister til Frederiksberg og få flere penge i kommunekasse ved at vise Frederiksberg frem fra sin bedste side.

»Stromma har en million gæster på deres eksisterende ruter, og den nye rute præsenteres sammen med dem. På alle ruterne får de besøgende udleveret et kuponhæfte, der nu også rummer de frederiksbergske annoncører.

Tidligere gik ruten gennem Frederiksberg uden stop før Zoologisk Have og Carlsberg.Nu kommer den igennem væsentlige handelsstrøg og Frederiksbergs historie og attraktioner udfoldes, hvilket også forventes at give nye gæster til Cisternerne og Bakkehuset,« fortæller Balder Mørk Andersen, der ser frem til at få sin første køretur med hop on hop off bussen, der triller fra maj måned næste år.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Mindre forurening i byen kan give dig et år mere at leve i

Se billederne: 275 tons tung bro på plads over Vigerslev Allé