in

Borgmester besøger områdefornyelse Indre Nørrebros fællesskaber

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) besøgte mandag indre Nørrebro, for at kigge nærmere på de projekter der foregår i Områdefornyelsen og høre borgernes oplevelse af samarbejdet med Områdefornyelsen. Områdefornyelsen startede i 2014 og færdiggør projekterne i løbet af 2019.

Levende, trygt og sammenhængende Nørrebro for alle
Områdefornyelsen har siden 2014 arbejdet med at give Nørrebro et løft – både bydelens fysiske rammer, samarbejdet om de sociale udfordringer og styrke samarbejdet mellem kvarterets ressourcestærke lokale kræfter og de kommunale indsatser. Mandag hørte borgmesteren om de enkelte projekter, da hun blev vist rundt af styregruppemedlemmer og medarbejdere fra områdefornyelsen.

Stengade – Et grønt areal med mange muligheder
De lokale styregruppe- og arbejdsgruppemedlemmer fortalte om områdefornyelsens projekter og samarbejde. Sekretariatet fortalte om et samarbejdsprojekt mellem kommunen og fsb/Blågården om at skabe en bedre ”Stengadehave” – et grønt areal langs Stengade, der i højere end i dag grad skal åbne sig og inviterer til fællesskaber. Arealet er ejet af den almene boligorganisation Blågården, hvor beboerne selv udarbejder en visionsplan for arealet. Det skal være et grønt område med dyrkningshaver og muligheder for ophold.

Trafikplanen er på vej
Borgmesteren hørte også mere om trafikplanen for Indre Nørrebro. Kristine Hammer, borger og medlem af styregruppens formandskab, fortalte om arbejdet med trafikplanen, der giver én samlet trafikløsning for hele kvarteret og er udarbejdet i tæt dialog mellem forvaltning og borgere.
”Som borger har det været spændende, at arbejde så tæt sammen med kommunen om at finde en trafikløsning, der gør kvarteret bedre for de fodgængere og gående. Jeg er nærmest blevet ekspert i trafik og min lokale viden kan jeg se er blevet brugt og har gjort trafikplanen bedre. Nu håber jeg bare politikerne vedtager planen, se det kan blevet realiseret, andet vil være spild af 4 års arbejde,” siger Kristine Hammer.

Hans Tavsens Park – skybrudspark set fra oven
Et af Områdefornyelsens største projekter er byrums- og skybrudsprojektet i Hans Tavsens Park og Korsgade, som forventes at stå færdigt i 2023. Borgmesteren blev inviteret op ad trappen og indenfor hos en af medlemmerne fra hurtiggruppen (borgerarbejdsgruppe). Med vindueskig ud over parken, drøftede borgmesteren den nye skybrudspark med hurtiggruppen, og hørte om projektets kompleksitet, de mange interessenters forskellige behov og de borgermøder, der foregår i disse uger. Tommy Jensen, borger og med i styregruppen, siger:
”Projektet handler om at finde fælles fodslag mellem Københavns store strategi for skybrudssikring og så Nørrebros lokale mål om et sammenhængende mellemrum ved Blågård Skole, en grøn park og bedre boldarealer. Når man gør tingene samtidig, kan man få mere for pengene – det er en god motivation for os, der har arbejdet med på projektet i snart fire år. Og projektet bliver bedre af at vi borgere er med til at udvikle det – det er social innovation, og det er også derfor det er blevet kåret som et af verdens mest innovative projekter”.

Områdefornyelsen fortsætter til 2019
Nørrebro Områdefornyelse fortsætter frem til sommeren 2019 med at understøtte et levende, sammenhængende og trygt Nørrebro i samarbejde mellem borgere, almene boligorganisationer og centrale kommunale aktører.

Læs mere på områdefornyelsens facebook

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Hjemløse juletræer venter på Sundholm

Hygge med juletræet