Den Sønderjyske By er en af de tre ejendomme, som Frederiksberg Boligfond sælger til en privat investor, hvis ikke beboerne køber dem selv. Foto Martin Sørensen

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Boligfonden sælger for 1 mia til Blackstone

SALG. Formand for bestyrelsen i Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, meddelte tirsdag, at man har underskrevet købsaftalen for Svalegården, Peters Bangs Hus og Den Sønderjyske By med DK Resi 2018 Propco III ApS

BOLIGER: På torsdag er der stormøde for beboerne i Den Sønderjyske By i forbindelse med at oprette en andelsboligforening, der selv kan købe de 303 lejligheder i ejendommen.

Hvis beboerne ikke bliver enige om det, så står Frederiksberg Boligfond klar med en køber.

Det meddelte boligfonden i en pressemeddelelse tirsdag:

’Frederiksberg Boligfond kan i dag offentliggøre, at køberen af ejendommene Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bangs Hus er DK Resi 2018 Propco III ApS. Prisen for de tre ejendomme er sammenlagt lige under 1 mia. kr. DK Resi 2018 Propco III er tilknyttet The Blackstone Group og anvender 360 North som sit administrationsselskab.

»Det er en speciel dag i dag for Frederiksberg Boligfond. På den ene side er det vemodigt at skulle sige farvel til tre ejendomme, som fonden har ejet i mange år. På den anden side er det et stort skridt ind i fondens fremtid,« siger bestyrelsesformand i fonden Flemming Brank.

LÆS HELE PRESSEMEDDELELSEN HER: Frederiksberg Boligfond har underskrevet ..

Beboere fra de tre ejendomme har til det sidste forsøgt at påvirke blandt andet kommunen til at bruge sin tilbagekøbsret. Blandt ved at demnonstrere inden kommunalbestyrelsesmødet mandag aften.

LÆS OM DEMONSTRATIONEN HER: Demo på Rådhuspladsen »Banditter i habitter«

Lejerne er blandt andet nervøse for, at de nye ejere vil renovere hen over hovedet på lejerne, og derefter sætte huslejerne op. De er også utilfredse med overhovedet ikke at være hørt inden salget af deres lejligheder.

LÆS OGSÅ: Beboere føler sig svigtet og forrådt

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Lov ophæver fredning af Bellahøjmarken

Hjemløse juletræer venter på Sundholm