Stier og veje omkring boldbanerne i Frederiksberg Idrætspark har været plaget af gaderøverier. Politiet efterforsker samlet 16 sager på begge sider af Roskildevej, her er det ¿Kærlighedsstien¿ mellem jernbanen og boldbanerne. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Ked 😭

10 gaderøverier på stier ved boldbanerne

POLITI. Tre mænd er sigtet og en er varetægtsfængslet i et sagskompleks, der omfatter overfald og røverier på Frederiksberg og i Valby.

KRIM: I en periode på cirka et halvt år fra april har politiet registreret 16 gaderøverier, der alle er sket inden for en radius af 500 meter fra Ålholm Station.

Seks af røverierne er sket på Valby-siden, hvor beboerne i området har samlet sig i ’Forældregruppen – Stop Røverierne’ der i sidste uge holdt borgermøde med politiet i Aalholm kirke.

Her kom det frem, at sagerne også omfatter 10 røverier omkring boldbanerne i Frederiksberg Idrætspark.

LÆS ARTIKLEN FRA BORGERMØDET: Løfte om citronmåner efter 16 gaderøverier

»Vi er ikke i tvivl om, at det er den samme gruppe, der står bag røverierne. Som jeg sagde ved mødet, er det samme fremgangsmåde, modus, der er brugt ved alle overfaldene,« siger vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz.

Vold og trusler

Røverierne på Valbysiden har forældregruppen samlet og beskrevet. Det typiske overfald er begået af en eller flere unge mænd med en lidt ældre mand til at guide sig. Ofrene har alle været unge mænd, der bor eller var gæster i området. Røverierne er sket med vold og trusler, blandt andet fik en 17-årig lagt en hobbykniv mod halsen og blev tvunget til at aflevere sin mobiltelefon. Mobiltelefoner, penge, et bælte og smykker har været røvernes udbytte af overfaldene.

»Men vi regner med, at vi har fået fat i de rigtige, der har ikke været flere gaderøverier siden midt i september,« siger vicepolitiinspektøren.

Politiet har samlet de 16 gaderøverier i et sagskompleks med en koordinerende sagsbehandler. Ind til videre er der kommet tre sigtelser ud af efterforskningen. Af de tre er én varetægtsfængslet for ét af røverierne på Frederiksberg-siden.

Politiet beklager

Et af formålene med borgermødet var at få afklaret med politiet, hvordan efterforskningen går. Og få et svar på, hvorfor politiet ikke tidligere havde fortalt om sammenhængen i røverierne og advaret de urolige beboere i området.

»Jeg vil gerne igen, også over for borgerne på Frederiksberg, beklage, at vi ikke har orienteret tidligere om røverierne. Men vi har dog underrettet kommunen gennem SSP-systemet gennem hele forløbet,« fortæller han.

I dialog med kommunen

Mødet i kirken endte ud med et løfte fra København Kommunes Sikker By-afdeling om en tryghedsvandring, hvor man kan udpege problemer og eventuelle løsninger for områdets fysik, belysning og lignende.

»Vi deltager også i arrangementet i Valby med vores mobile politistation, og jeg går selv med rundt. Vi er i dialog med Frederiksberg Kommune, om at gøre noget lignende her,« fortæller Rasmus Agerskov Schultz.

Politiet havde allerede i sidste uge den mobile politistation på gaderne omkring boldbanerne som en tryghedsforanstaltning.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Morgensang på Værnedamsvej

Ugen i billeder på Nørrebro og i Nordvest