På den seneste ghettoliste er nu også Aldersrogade og Lundtoftegade kommet på. Foto: Martin Sørensen
in ,

To boligområder på Nørrebro er føjet til regeringens ghettoliste

GHETTOLISTEN. Regeringens nye kriterier for parallelsamfund fører til yderligere otte boligområder på ghettolisten. To af dem ligger på Nørrebro i henholdsvis Lundtoftegade og Aldersrogade.

PÅ LISTEN: Hvert år 1. december beregner transport-, bygnings- og boligministeren en liste over ghettoområder i Danmark, og i år er der grundet regeringens nye kriterier for parallelsamfund kommet yderligere otte ghettoer til listen, som nu ifølge Transportministeriet omfatter ialt 29 boligområder.

To af de nye boligområder på listen ligger på Nørrebro og er Lundtoftegade og Aldersrogade, som også tidligere har ligget på listen.

»De nye målrettede ghettokriterier peger på de boligområder, hvor der er problemer og behov for en indsats. Med den politiske aftale om initiativer på boligområdet, der bekæmper parallelsamfund, giver vi kommuner og boligorganisationer en række nye redskaber, sådan at de effektivt kan gøre op med ghettoerne og sætte forebyggende ind i de udsatte boligområder,« siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse.

»Et håbløst system«

Placeringen på ghettolisten ses dog ikke ligefrem som en hjælp, når man spørger Jan Hyttel, som er formand for boligorganisationen Bo-Vita, som administrerer boligområdet Aldersrogade.

»Det er et håbløst system, at så få mennesker kan få os af og på den ghettoliste. Aldersrogade har været af et stykke tid, nu er den så kommet på. Det er jo ganske få mennesker, der gør forskellen på, om man er på listen eller ej. Og det er selvfølgelig voldsomt irriterende, for det er svært at arbejde med som boligselskab,« siger han.

Samtidig er det ifølge formanden et kedeligt stempel som boligselskab at få, tilføjer han.

»Der er altid sådan en stigmatisering, som er uheldig, og det er jo sjovere at bo i en ’normal’ bolig end i en ghetto.«

Har også nogle fordele

Sigynsgade hører under boligområdet Aldersrogade på ghettolisten, og her er bestyrelsesformand Martin Hansen langt fra utilfreds med ’ghetto-stemplet’. For det fører også nogle positive ting med sig, mener han.

»Det betyder, at der kommer mere fokus på problemerne herude, og at der kan komme mere politi. Der er altid nogle, der siger ’øv, vi står på listen, så er vores bolig ikke så meget værd’. Men for os, der ikke bare skal bo her i et par år, og som tænker mere langsigtet, så handler det om at få løst problemerne. Og det sker kun ved at få sat fokus på dem,« siger Martin Hansen.

15 områder blandt de 29 karakteriseres som hårde ghettoer. Der er i alt 43 udsatte boligområder på listen – men altså ikke alle karakteriseres som egentlige ghettoer.

De 43 boligområder får adgang til nye redskaber. De fremgår af en politisk aftale for at bekæmpe parallelsamfund. Bag aftalen fra tidligere i år står regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Hyggeligt nokke-marked mellem fælled og havn

Julemarked i Den Grå Hal fra lørdag