Pressefoto

Tag med veterantoget fra Vesterbro

TOGTUR: Mens julen nærmer sig gør veterantogene det samme. Østsjællandske Jernbaneklub foreslår, at man tager veterantoget for at hente årets juletræ. På lørdag 8. december og søndag 16. december kører deres veterantog således fra Københavns Hovedbanegård til Egøje granplantage, der ligger lige syd for Køge.

Jernbaneklubben planlægger at køre turen med diesellokomotivet LJ M32 samt stålvogne. Det kommer dog alt sammen an på om malerværkstedet er blevet færdigt med lokomotivet.

»Vi forventer det når at blive færdigt, så det bliver et helt nymalet lokomotiv der trækker toget. Lykkedes dette ikke bliver turen kørt med vores hyggelige motorvognstog« siger Jakob Halleby, der er materielansvarlig i klubben i en pressemeddelelse.

Lokomotivet er såvel som vognene danskbyggede i 1950´erne.

Hele toget er opvarmet og julepyntet. Klubbens medlemmer fungerer som personale på turene og tager de gamle uniformer på.

Der køres fra Københavns Hovedbanegård kl. 10.26 og toget ankommer til Køge kl. 11.38 og fortsætter kl. 10.50 mod Egøje hvor det ankommer kl. 11.43.

I Egøje ligger juletræsplantagen lige ved stationen. Her kan man enten selv fælde et juletræ eller vælge et ’pynteklart’ træ.

Retur fra Egøje kl. 12.55, Køge kl. 13.05 og med ankomst til København kl. 14.06.

Ombord sælges varme og kolde drikke, æbleskiver, slik og ’jernbane-gaver’. Der betales med kontanter og MobilePay.

rem

Juletur. Med veterantor. 8. og 16. december kl. 10.26. Pris: voksen 175 kroner, børn fra 4-13 år 90 kroner, børn på 3 år og derunder: gratis. Familiebillet to voksne og to børn 3-13 år for 450 kroner. Billetter købes via billetfix.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

December-koncerter på Ingolfs Allé

Vandværksejeren: »Jeg bliver lykkelig af at give penge væk