Foto: Bent Dahl Jensen

Lysgudstjeneste for verdens flygtninge

GUDSTJENESTE: Et stadigt stigende antal mennesker er på flugt – på grund af krig, forfølgelse eller andre forhold, der gør det umuligt for dem at blive, hvor de bor.

Det er baggrunden for, at der også i år afholdes lysgudstjeneste i Københavns Domkirke for verdens flygtninge – i år med særligt fokus på børn på flugt, som udgør over halvdelen af verdens flygtninge.

På verdensplan var 68,5 millioner mennesker på flugt ved udgangen af 2017. Det er det højeste antal i flere årtier. Mange af dem er flygtet på grund af borgerkrige og blodige konflikter rundt omkring i verden – især i lande i Afrika, Mellemøsten og Asien, fremgår det af årsrapporten for 2017 fra FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Den mangfoldighed, som asylansøgere og flygtninge repræsenterer, understreges ved gudstjenesten, hvor teksten, biskoppen prædiker over, bliver læst op på arabisk, engelsk, farsi, kurdisk, fransk, tigrinya og andre sprog. Indgangs- og udgangsbønnen bliver læst af en flygtning fra Eritrea.

Lysgudstjenesten holdes mandag 10. december klokken 17.00. Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, prædiker ved gudstjenesten, som indledes med en procession, hvor asylansøgere, flygtninge og præster bærer lys ind i kirken.

Alle er velkomne til lysgudstjenesten, der arrangeres i samarbejde med Mødestedet/Danmission på Vesterbro, Internationalt Kristent Center og Tværkulturelt Center.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hverdagsaktivisterne får Handicaprådets pris

DEBAT: Det eksklusive rykker ind