Platanvej hvor Lejerbo gerne vil bygge lejeboliger ovenpå de eksisterende bygninger. Arkivfoto: Martin Sørensen

Fakta om taglejligheder på Platanvej

…Debat

Gunnar Sørensen

Organistationsformand i Lejerbo, Frederiksberg

Vodroffsvej 53 B

LEJEBOLIGER: Mange af den sidste tids læserbreve om tagboligerne på Platanvej har desværre været fulde af faktuelle fejl. Lad mig nævne et par stykker.

En beboer i Platanhaven skriver blandt andet, at jeg har udtalt, at boligerne er beregnet til flygtninge. Det er ikke korrekt: Der er tale om helt almindelige familieboliger, som kan betales af helt almindelige mennesker.

Frederiksberg Kommune har satte grundkapital af til bygning af 100 almene boliger, da kommunen for mere end to år siden bad de almene boligorganisationer på Frederiksberg stille 100 boliger til rådighed for kommunen til indkvartering af flygtninge.

Boligorganisationerne krævede til gengæld, at der blev bygget 100 nye almene boliger. Flygtningene kom ikke, men kommunen stod ved sit ord. Og ved en konkurrence blandt de almene boligselskaber vandt Lejerbo bl.a. med tagprojektet på Platanvej.

Jeg skulle angiveligt have truet med, at Platanvej aldrig mere ville få tilskud fra boligorganisationens dispositionsfond.

Det er ikke korrekt: Men renoveringsopgaver som udskiftning af stigestrenge, faldstammer og renovering af taget er vedligeholdelsesprojekter, som afdelingen skal henlægge til. Ved at bygge tagboliger havde afdelingen i stedet muligheden for at få renoveret disse via byggesagen.

Siger de nej, må de øge deres henlæggelser, for man kan ikke forvente, at dispositionsfonden finansierer disse udskiftninger.

En anden skribent mener, at afdelingen renoveres for skattekroner, og huslejen bliver urimelig dyr.

Det er ikke korrekt: Efter loven skal kommunen ved opførelse og udvidelse af almene boliger stille en grundkapital på 10 % af byggesummen. Sådan er det i alle almene byggerier.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

100 år med takt og tone

Historien skal på skrump i Dragør