Arkivfoto: René Mølskov

DEBAT: Det eksklusive rykker ind

…Debat

Helle Bøcken Wikke
Dannebrogsgade 18

Slagtergårdene: Jeg plejer at nøjes med at tænke, nu må jeg skrive, om Slagtergårdene, nedrivningen, og hvad der kommer i stedet. Jeg henviser til artiklen i Vesterbro Bladet uge 46. Jeg er så træt af ordet ‘eksklusiv’ i forbindelse med nybyggerier i København, det gælder Refshaleøen, det gælder Vesterbro. Er det et positivt eller et negativt ord. Ifølge ordbogen er der flere betydninger

1. ‘Som kun omfatter og gælder de få særligt udvalgte og udelukker alle andre’ og

2. ‘Speciel og af meget høj standard’.

Prisniveauet i de nye lejligheder henviser vel til den første definition og er meget betegnende for den slags byggerier. Konsortiet, der står for nybyggeriet, oplyser at ‘Bygningen (bygningerne?) bliver opført med referencer til de omkringliggende historiske bygninger og i respekt for den identitet og historie, som lever i området’.

Hvori ligger referencen, er det i navnet ‘Tove’? Hvori ligger respekten, er det i bygningernes mørke, firkantede, grå, massive udtryk, et udtryk, som får hjertet til at synke i livet og som aldrig tidligere har defineret Vesterbro, en uskøn, kønsløs bygningsmasse, som bedre (?) kunne placeres i Herning eller Hannover? Man kunne ønske sig skyklapper i julegave, for hvor er arkitekterne, hvor er æstetikken, hvor er genius loci (stedets ånd)?

Hvis nyt skal erstatte gammelt, så må man i det mindste forvente en kvalificeret løsning af opgaven. Computergrafikken taler for sig selv, et mørkt fængsel, et grundareal udnyttet til sidste blodsdråbe og et menneske og en parasol placeret her og der retter ikke op på den massive fejltagelse. Hvor er det trist.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lysgudstjeneste for verdens flygtninge

Hallo, hallo – Peter fylder 50 år