Den gamle tunnelfabrik, hvor man støbte delene til Øresundsforbindelsen skal nu være kulturhus.
in , ,

Like 👍

Enormt kulturhus skal dominere i Ydre Nordhavn

KULTUREN: Der ligger en koloenorm støbehal, hvor alle elementerne til Øresundsforbinelsens tunnel blev lavet.

Her i tunnelfabrikken i Nordhavn er der god plads og siden de sidste tunnelelementer blev lavet i den gamle støbehal er den blevet brugt til opmagasinering.

Men nu skal der nyt liv i området og dermed til hallen.

I en pressemeddelelse siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro:

»Jeg er sikker på, at tiden er inde til at udvikle Tunnelfabrikken som et bud på et nyt, urbant økosystem af erhverv og kultur i Nordhavn. Tunnelfabrikken bliver et fællesskab af studerende, kunstnere og professionelle aktører og beboere i alle aldre, der har lyst til at dele og investere deres ressourcer og forhåbentlig skabe en masse synergi og kvalitet.«

261 gange 125 meter

Den store tunnelfabrik er 261 meter lang og 125 meter bred og skal laves til et gigantisk kulturhus.

Tanken er, at der skal være alt fra værksteder, atelierer, mødelokaler, spisesteder og studieboliger til forskellige sports- og legefaciliteter.

Med det store kulturhus vil man sætte kulturen først og have det med som en grundlæggende tanke fra den færste byudvikling.

Kulturhuset bliver placeret tæt ved krydstogtterminalen og foruden at være et sted og bo og besøge for nordhavnere, forventes man at det bliver en destination for nogle af næsten en million gæster, der hver år rejser til og fra København med skib.

»Vi ønsker at skabe bykvarterer, hvor folk har lyst til at flytte ind og blive på lang sigt. Det kan historiske rammer og kulturhuse, hvor man kan hygge sig og få oplevelser være med til. Ligeså vel som vi bygger cykelstier, kloakker, kajer og veje, så skal vi tænke kulturen ind som vital infrastruktur i alt, hvad vi gør. Det er Tunnelfabrikken et bevis på,« siger Anne Skovbro.

Natur med det hele

Et større område med såkaldt ’aktiv bynatur’ skal omkranse det nye kulturhus og områdets nuværene, vilde natur skal forblive nogenlunde som det er.

Ifølge By & Havn skal landskabet både rumme aktivitetszoner og have plads til at afholde event men samtidig også rumme stille oaser.

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Venstresving er nu forbudt i kaotisk kryds

Børnehaven i lejligheden