Iris Swain har boet på Nørrebro siden i sommer og elsker livet i bydelen. Foto: Dan Møller
in

“Jeg skal lige vænne mig til Nørrebro om vinteren”

 

 

 

HJEMME: Iris Swain kommer rødkindet ind fra regnen efter at have løbet hjem efter sit vaskemiddel, som hun havde glemt. Endelig kan vasketøjet sættes i gang, og hun lyser op i et stort smil, da vi spørger ind til hendes arbejde.

»Jeg arbejder som pædagog i en vuggestue inde i København K. Det er mega fedt, det havde jeg slet ikke regnet med,« siger hun og griner.

»Jeg har været der i et år nu, og jeg elsker børnene, og det, at de knytter sig sådan til én,« tilføjer hun.

Hun kommer oprindeligt fra København, men har boet på Fyn i en periode. I sommer fik hun mulighed for at få en lejlighed på Nørrebro og valgte at flytte tilbage.

En falmende bydel
»Nørrebro er en mega fed bydel. I sommer har jeg brugt caféerne en hel masse og har nydt at kunne sidde udenfor og hygge sammen med mine venner. Jeg er også kommet meget på Assistens Kirkegård, ved Søerne og i Frederiksberg Have. Jeg elsker det liv, der er her, og at der er så mange forskellige mennesker,« siger hun og tilføjer, mens hun kigger ud på regnen, der falder ude på Rantzausgade:

»Jeg kan mærke, at jeg lige skal vænne mig til Nørrebro om vinteren. Jeg skal lige finde ud af, hvordan man bruger byen på den her tid af året.«

Men når den mørke tid melder sig, er det dejligt med venner og familie, som man kan hygge sig med, fortsætter hun.

»Jeg er lige begyndt at strikke. Alle mine veninder gør det, det er kun derfor. Jeg har en veninde, der er vildt god til det, og jeg er ret afhængig af, at hun hjælper mig. Men det er meget hyggeligt. Min far, som er fra England, bor også her på Nørrebro. Vi går i biografen sammen hver torsdag. Det er dejligt,« siger hun og smiler.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Vi kender typen til julefrokosten

Julekoncert med Tourdion