Frederiksberg Rotary Klub uddelte juletræer til enlige mødre og børn i søndags. Pr-foto: Rotary

Grøn glæde ved juletid

JUL: »Jeg er otte år, og jeg har aldrig prøvet at fælde mit eget juletræ ude i skoven. Er det ikke bare fantastisk. Nu sker det,« lyder det begejstret fra en af deltagerne.

Glæden var smittende, da Frederiksberg Rotary Klub søndag havde inviteret en busfuld enlige mødre og deres børn med ud på landet for at hente et juletræ, sådan på den helt gammeldags møde ligesom man hvert år ser det på Disneys juleshow.

Rotary havde dog svært ved at skaffe et rigtigt snelandskab som på tegnefilm, men trods regnvejr var glæden udelt. Turen gik til Abildgård ved Ledøje, og efter en tur ud i granskoven med sav og højt humør, blev der trakteret med kakao og æbleskiver i laden.

Frelsens Hær har formidlet kontakten til de enlige mødre. En del af dem kommer fra krisecentre og ønsker ikke at stå frem med navn, da de er blevet truet på livet. Dansk Folkehjælp har også sendt et par familier med.

»Frederiksberg Rotary kunne godt have doneret nogle penge til de enlige forsørgere her i julen, men vi synes, at det er langt bedre at give en god oplevelse til voksne og børn. En bil er det første, der ryger, når økonomien strammer til, når et parforhold af en eller anden grund bryder sammen, og så er det svært at give sine børn en oplevelse, som denne med en tur på landet,« siger Michael Engelbrecht fra klubben.

Abildgården har sponsoreret en del af træerne, ligesom Valby Busser kørte til kostpris. Resten af udflugten har Frederiksberg Rotary Klub betalt.

Og den glade otteårige fik bestemt det flotteste træ med hjem, når hun selv skal sige det.

Fra hendes mor kom denne hilsen søndag aften:

’Vi vil bare så gerne sige 1000 tak for i dag, det har været så dejligt at få lidt gode oplevelser proppet ned i julerygsækken.Tak for jer.’ 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Se billederne: Så blev det jul på Rådhuspladsen

Gratis minikoncert i dag: Lukas Graham laver plade med Hus Forbi-sælgere