Toilettet på Halmtorvet får længere åbningstid og flere daglige rengøringer, når man lukker det særlige stofbrugertoilet på Kvægtorvet. Arkivfoto: Michael Paldan

Stofbrugernes toilet på Kvægtorvet lukker

Toiletforhold. Driftsproblemer og frost i rørene lukker lokumet på Kvægtorvet i Kødbyen.

Toilet: Det toilet, der blev lavet på Kvægtorvet i Kødbyen til stofbrugerne har de seneste år haft vedvarende problemer.

Det skyldes dels toilettet konstruktion. Det er designet, så man kan trække folk ud under døren, hvis de bliver dårlige af deres stoffer eller falder om i frosten. Men den åbne konstruktion har også betydet, at rørene er blevet ødelagt i frostvejret. Dels har der været problemer med, at folk er klatret ind på toilettet selv om det er lukket af. Det har gjort, at der hele tiden har været afføring, tilstopninger og farligt kanyleaffald på toilettet.

Nu skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse, at man derfor har været ’umuligt at rengøre og vedligeholde på et acceptabelt niveau. Derfor har man valgt at lukke toilettet helt.

»Vi må konstatere, at stofbrugertoilettet ikke kan modstå det særlige pres, der er på toilettet og dets funktion. Siden det blev etableret, har vi flere gange måttet tage det ud af drift i lange perioder. Vi har forsøgt at ombygge det, så det bedre kunne holde til presset, men det er ikke lykkedes. Derfor er vi nødt til at lukke toilettet nu,« lyder det i pressemeddelelsen fra enhedschef Jakob Hjuler Tamsmark fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

I stedet ændres åbningstiderne på Halmtorvets toilet. Toilettet, der lige nu bliver låst omkring kl. 22, vil fremover holde åbent frem til 01. Og derudover øger forvaltningen på samme tid rengøringen på Halmtorvet fra to til tre daglige rengøringer til fire-fem af slagsen.

Forvaltningen oplyser i pressemeddelelsen desuden, at forvaltningen er i dialog med blandt andre Socialforvaltningen om andre alternativer for stofbrugerne i nattetimerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Tvillinger åbner herretøjsbutik i Vanløse

Restaurant Beghuset modtager Venstres Erhvervspris i Dragør