in
Tema: in

Guide til julen: det er her, det sner

Gløgg, æbleskiver, julepynt, nisserier, Glühwein, brugskunst, nips, strikkerier, knas – der er hygge og masser af gavepotentiale rundt omkring på byens julemarkeder – her er en guide til fem af de fede.

Eksotisk og hot i Den Grå Hal

Der bliver hurtigt for varmt til den store overfrakke og for trangt til barnevogne – men så er forbeholdene også væk. Und dig selv en tur på byens mest eksotiske julemarked i Den Grå Hal med række på række af boder med brugskunst, smykker, nissehejs, forskelligt mundgodt, strikvarer, lædervarer, hjemmelavet gløgg (ikke trafiksikker), julepynt og så alt det, der overrasker.
Markedet har levende musik hver eneste dag. Blandt andet optræder Anne Marie Helger og Peter Larsen som søstrene Ruth og Randi i prikkede kjoler.

Christiania Julemarked i Den Grå Hal, Refshalevej 2. Foregår 8.-20. december, alle dage klokken 12.00-20.00. Sidste dag lukkes dog 18.00

Mit Schuss, oder?

Er du vild med tyske julemarkeders superknäckige Currywürste, Kvarkbällchen und Glühwein – Ja, bitte, mit Schuss? Og er du helt med på at spare den CO2-dunstende tur til nabolandet sydpå. Så tag den nemme genvej og læg vejen forbi Deutsch’s Julemarked på Højbro Plads med juleknas, gaveideer og julesager præsenteret i små bjælkehytter og fuld skrue på julepynt og kunstig sne.

Åbent hver dag til og med 22. december, mandag til onsdag klokken 11.00-19.00, torsdag 11.00-20.00, fredag 11.00-21.00, lørdag 10.00-21.00 og søndag 11.00-18.00.

Urbant julemarked med gamle julelege

Jægersborggade på Nørrebro har sin helt egen urbane vibe, og gaden holder julemarked i weekenden 1.-2. december, begge dage klokken 11.00-16.00.
Dyst med ungerne om, hvem der kan pille den længste mandarinskræl, tæl nisser i gadens udstillingsvinduer og vind en julekurv, spil retro-julecomputerspil, deltag i en juleflet-workshop eller få taget portrætfoto med kulisser til årets julekort.
Og så bydes der på jazz-ensemble og mandekor og selvfølgelig lækkerier fra gadens butikker, cafeer og restauranter: Mad fra grillen, luksusrisengrød og -risalamande, naturlig gløgg med økopebernødder, portvin og sød julemusik.

Se mere på facebookgruppen Jul i Jægersborggade 2018.

Lysfesten i decembermørket

Boderne i Tivolis julemarked rummer brugskunst, skindvarer, pelshuer, uldstrikkede handsker og sweatre, mundgodt – både det søde og det solide, julepynt og meget mere. Men det er først og fremmest lyseksplosionen i den gamle haves overdådige juleudsmykning, der slår benene væk under de fleste. Varme guldnuancer parret med pink, rød, grøn er dygtigt orkestreret rundt på Tivolis smukke bygninger og detaljeret ud i de mindste grene i trækronerne. Der er tit lang kø til Tivoli i december, især i weekenderne, men hold ud og forkæl dig selv med lysfesten efter mørkets frembrud.

Tivoli holder åbent alle dage til og med 31. december, søndag-torsdag klokken 11.00-23.00 og fredag-lørdag 11.00-24.00.

Vaskeægte julekalenderstemning

Så drager vi godt 13 km sydøst for Rådhuspladsen. Julemarkedet på Badstuevælen midt i den gamle by i Dragør dannede i 2014 kulisse for DRs julekalender ’Tidsrejsen’. Og siden har det lille, men hyggelige julemarked på den brostensbelagte plads været lidt af et tilløbsstykke.I boderne kan man blandt andet finde juledekorationer, brugskunst, antik julepynt, tombola og fiskedam for børn, lækkerier som hjemmesyltede rødbeder, hjemmebrygget øl, hjemmelavet rødkål og røget fisk fra Dragør Røgeri. Og så kan man mæske sig i pandekager, gløgg, æbleskiver og meget andet.

Julemarkedet kan opleves i de fire decemberweekender op til jul, lørdage og søndage klokken 12.00-17.00. Og så kan man juleshoppe på den hyggelige Kongevejen, der ligger klos op af markedet, lørdage 10.00-14.00 og søndage 12.00-16.00. Hop ind i bus 350S og stå af på Vestgrønningen i Dragør – så er du få minutters gang fra markedet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

To isbjørneunger født i Zoo: Kun en overlevede

Pas på Sankt Jørgens Sø