Dansen går på Kamillevej. Foto: Amager Folkedansere.
in , ,

Dans: Hopsasa på biblioteket

TÅRNBY: I samarbejde med Tårnby Hovedbibliotek tog Amager Folkedansere hul på et initiativ for at få børn og voksne til at kombinere kvalitetstid og motion: Den sidste søndag i september fik ’familiedans på biblioteket’ sin dåb.

»Hvad med at tumle sammen til toner af spillemandsmusik, prøve at flytte fødderne i nogle bestemte trin – for eksemepl et tissetrin eller hurretrin – og så sætte det hele sammen til en dans, eller få genopfrisket de gamle sanglege sammen med de små poder? At danse og synge og høre på musik, er mentalt flødeskum, når man skal slappe af og hygge,« lokker de lokale folkedansere.

Gulvet fik besøg af nysgerrige børn og deres forældre. Det blev til lidt legedanse og sange, som både små og lidt større børn kunne være med til, med instruktøren Lotte.

Amager Folkedansere er en forening med 40 aktive voksne dansere, som træner hver mandag og har det sjovt sammen, mens de får sved på panden og lytter til god musik.

»Vi synes det er sjovt at danse, det er god motion, det er en del af vores kulturarv – vi danser for fællesskabet. Glæden og smilet. Men vores form for sportsgren, dansk folkedans, er ikke så populært, som det har været. Synd, synes vi, vi savner at dele denne glæde med alle andre. Børn og voksne,« skriver foreningen.

Du kan læse mere på www.amagerfolkedansere.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Mand mistet livet i brand på Nørrebro

Se billederne: Så blev det jul på Rådhuspladsen