Emilie Boye på 21 er oprindeligt fra Ærø. Hun savner landet og havet og overvejer, om hun skal flytte til Møn. Foto: Dan Møller
in

Fra Ærø til Nørrebro: »Det virkede næsten som skæbnen«

 

 

LUFTFORANDRING: Emilie Bøye og hendes veninde Iris Swain har ikke den mest heldige dag. De har adgang til et vaskeri i den ejendom, de bor i på Nørrebro, men alligevel er de i dag blevet nødt til at slæbe deres store poser med vasketøj ned på vaskeriet i regnvejret.

»Det er en rigtig pengesluger, automaten i vores eget vaskeri. Den har lige slugt 20 kroner af mine drikkepenge,« så nu bliver vi nødt til at vaske her i stedet,« siger Emilie Boye på 21.

Hun fortæller, at hun arbejder som tjener på en café på Frederiksberg for at få det til at løbe rundt, mens hun har et slumreår.

»Ellers så skriver jeg rigtig meget og har lige været på filmhøjskole. Det var helt fantastisk, og jeg har lært nogle meget inspirerende mennesker at kende. Nu går jeg og brygger på at søge ind på forfatterskolerne.«

Flyttede ind hos veninden

Hun kommer oprindeligt fra Ærø, men havde brug for luftforandring og har altid været nysgerrig på København, så da lejligheden bød sig, flyttede hun ind hos sin gamle HF-veninde Iris på Nørrebro.

»De fleste af mine venner bor herovre, og jeg ville gerne udvikle mig sammen med dem, og da Iris i sommer spurgte, om jeg ville flytte ind, virkede det næsten som skæbnen,« siger Emilie Boye og smiler.

Hun har ikke fortrudt, at hun takkede ja til tilbuddet, men det er gået op for hende, at livet i København nok ikke er for hende.

»Jeg savner landet og havet. Jeg overvejer lidt, om jeg skal flytte til Møn,« siger hun.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Plastic og miljøhensyn på udstilling

Cirkus Vista viser flotte cirkusnumre