Restaurationsforskriften skal bremse generende støj fra værtshuse og restaurationer, mens det stadig er politiets opgave at regulere festen i gaden. Arkivfoto: Klaus Sletting

Nye støjregler på vej i nattelivet – igen

MILJØ. Teknik- og Miljøudvalget har på mandag endnu en gang det nye forslag til Restaurationsforskriften på dagsordenen.

POLITIK: For et par uger sendte udvalget forslaget retur til forvaltningen, med besked om, ’at undersøge dispensationsmuligheder og muligheden for at sikre mere fleksibilitet’.

Restaurationsforskriften beskæftiger sig med regler for støj i forbindelse med restaurationer og beværtninger.

Det nye forslag til reglerne betyder blandt andet, at barer og restaurationer, der spiller musik så højt, at man ikke kan tale sammen, skal have etableret lydsluse, og så er der strammet op omkring udendørs musik.

Brug for balance

Begrundelsen for at indføre nye regler er, at støjniveauet flere steder i byen har taget overhånd i forhold til de københavnere der bor der.

»Vi har de senere år mærket en stigning i antallet af klager over støj fra nattelivet, og når københavnerne henvender sig, skal vi selvfølgelig lytte til dem. Vi sætter pris på et levende byliv, men byens beboere skal stadig kunne holde ud at være i egne hjem. Det kan de nye krav være med til at sørge for,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse, og fortsætter:

»Vi har brug for at få skabt en bedre balance, og det gør vi bedst ved at tage hensyn til begge sider. Nu skærper vi kravene, men det er samtidig gjort klart for branchen, at det er muligt at få dispensationer, hvor det giver mening. Enhver beslutning vil bero på en konkret vurdering, så brancheorganisationerne behøver altså ikke at frygte, at vi skyder med spredehagl her.«

Festen i gaden

Op til forslaget har der været en høring og mange svar tyder på, at ’festen i gaden’ lader til at være det største problem. Den reviderede restaurationsforskrift giver ikke kommunen mulighed for at skride ind over for støj fra folk på offentlige arealer. Det er politiets opgave at sørge for offentlig ro og orden.

Her i avisen har en beboerrepræsentant fra indre by tidligere udtrykt skepsis over for den nye forskrifts mangel på konsekvens.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dem der har skabertrang stiller spørgsmålstegn

Ungdomsboliger på Hjørnestenen