U14-holdet i aktion. Foto: A27.
in , ,

Lovende talenter fra syd

FODBOLD. Talentoverbygningen Amager 27 bider skeer med det østlige Danmarks andre talenter, og U14 holdet var meget tæt på at slå Farum ud af pokalturneringen i lørdags.

SYDAMAGER: Talentoverbygningen på det sydlige Amager, hvor de største fodboldtalenter fra AB Tårnby, Dragør Boldklub og Kastrup Boldklub spiller sammen under navnet Amager 27 (A27), sluttede i sidste weekend efterårssæsonen. Det var første sæson, hvor A27 stillede med tre hold i DBU’s turneringer, nemlig U14, U15 og U17, og det endte med to femtepladser til U14 og U15 i den bedste række øst for Storebælt, Øst 1-rækken, mens U17 blev nummer ni i Øst 2-rækken.

Tæt på pokalskalp

U14 var ubesejret i sæsonens første syv kampe, og trods et par nederlag i de sidste runder spillede drengene med om førstepladsen helt indtil sidste spilledag, hvor en sejr i topkampen mod Frederiksberg-klubben FA 2000 havde gjort, at A27 havde vundet rækken. Men A27-drengene tabte desværre kampen 1-2, og det betød, at de i stedet dumpede ned på femtepladsen i den tætte topstrid i rækken, hvor kun tre point skilte holdene fra nummer et til fem.

»Når skuffelsen over slutfasen er fordøjet, må man dog sige, at sæsonen i den grad er godkendt. Målet før efterårssæsonen var, at holdet skulle stabilisere sig i Øst 1-rækken, hvor kun en enkelt af drengene havde spillet før, mens de fleste andre i truppen sidste sæson vandt Øst 2-rækken for AB Tårnby. Derfor var det reelt over al forventning, at drengene spillede med i topstriden hele vejen,« siger Michael Haase, som er sportsligt ansvarlig for A27.

Lørdag mødte de så Farum i kvartfinalen i pokalturneringen. Farum har vundet Øst 1-rækkens pulje 1 – Amager spiller i pulje 2 – både i foråret og i efteråret, og sidste sæson vandt de også pokalturneringen. Der er ingen tvivl om, at Farum må regnes for det bedste hold i årgangen øst for Storebælt, så det var en stor udfordring for A27-drengene på ’Right to Dream Park’, hvor FC Nordsjællands superligahold spiller deres kampe.

A27’s U14-hold var marginaler fra at tage en kæmpeskalp, da de først på det sjette spark i straffesparkskonkurrencen tabte pokalkvartfinalen mod Farum, som har været det suverænt bedste hold i årgangen øst for Storebælt de senere år.

For U15-holdet gik det lidt den anden vej end for U14-drengene. U15-drengene startede egentlig sæsonen ok med fire point i de første to kampe, men derefter pegede pilen nedad med fire nederlag på stribe. Men til slut tog drengene en flot revanche og hentede 10 point i de sidste fire kampe. I de sidste to kampe blev det til flotte sejre over Jægersborg og FC Roskilde, som begge inden kampene lå foran i tabellen. Det betød, at U15 hoppede op på femtepladsen i slutstillingen. Den sæsonafslutning viser, at drengene har potentiale til at spille med i toppen til foråret.

Unge U17-spillere

U17-holdet sluttede allerede sæsonen for et par uger siden som nummer 9 af 12 hold i Øst 2-rækken, hvilket var lidt skuffende set i lyset af, at målsætningen var top-5, og holdet sidste sæson som U15 blev nummer to og var millimeter fra at vinde Øst 1-rækken.

Spillemæssigt har der dog været mange kampe, hvor drengene har spillet godt og domineret, men skarpheden har manglet, og vores fejl er blevet hårdt straffet af fysisk stærkere modstandere i U17. A27 har kun en enkelt andetårsspiller fra 2002 i truppen, og resten er 2003’ere, mens modstanderholdene har overtal af 2002-spillere. Samtidig har holdet været hårdt ramt af skader i efteråret, hvor flere profiler har været ude i mange kampe.

»Alle tre hold skal nu i vinterperioden bygge på og udvikle spillet og de enkelte spillere endnu mere. Der skal spilles en række træningskampe mod gode danske og svenske hold, og både U14 og U15 skal deltage i LF Cup i Sverige lige efter nytår. Samtidig har vi taget et nyt skridt ved at tilknytte en fast fysisk træner, som skal hjælpe spillerne på alle tre hold med at blive endnu bedre rustet fysisk, hvor en del af vores modstandere har et overtag i øjeblikket,« siger Michael Haase.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Koret Musica opfører Mozarts Requiem

Julius Nissens adventsplager