Em har boet i København i seks år og ville til at begynde med bare prøve at opleve at bo her i tre dage. Nu har han boet her i seks år, for han elsker København og Nørrebro. Foto: Dan Møller
in

Elsker 😍

DJ Em lever for funky vinyler

 

FRA ROM TIL NØRREBRO. Hvad er et mere oplagt tidspunkt at filosofere over Nørrebrolivet på, end mens 60 grader-vasken klares på vaskeriet? Vi mødte Em fra Italien, som har boet i bydelen i seks år, hvor han er DJ.

Af Julie Stougaard

js@minby.dk

PÅ VASKERI: Der er ikke mange nørrebroere, der vasker tøj en torsdag mellem klokken 13-16. Faktisk er der ikke et øje i Møntvaskeriet i Rantzausgade, da vi klokken 13 søger ly for regnen i det vaskemiddelsduftende lokale med en pakke finskbrød i tasken.

Her har vi i denne uge valgt at tage ud og møde nørrebroerne og høre deres historier om livet på Nørrebro.

Undertegnede er dog kommet næsten halvvejs igennem pakken med småkager, før en skikkelse med en blå vasketøjssæk træder ind i lokalet og begynder at fylde tøj i en af maskinerne.

Det viser sig at være Em, også kendt som DJ Em i visse kredse, fortæller han på engelsk. Det vender vi tilbage til.

Han er fra Rom og har boet i København i seks år, men har stadig svært ved det danske sprog.

»Jeg får stadig undervisning og synes det er svært. Men jeg synes, det er et kønt sprog,« siger han.

Bruger pengene på plader

Han bor i Stengade og har tidligere boet i Griffenfeldsgade. Han er uddannet tekniker og har indtil for en uge siden været ansat ved Metroselskabet, hvor han har arbejdet på Cityringen. Så nu leder han efter mere arbejde i København.

»Jeg behøver ikke mange penge at leve for, for jeg lever simpelt, og jeg har mit DJ-job, som jeg tjener lidt på, men jeg har brug for penge til at købe vinyler. Jeg er lidt nørdet og kan godt lide at bruge en del penge på de rigtige vinyler,« fortæller han med et skævt smil.

Hipsteren er velkendt

Han elsker funk og soul, og det er også den musik, han spiller, når han spiller som DJ. Han spiller blandt andet på Mesteren og Lærlingen i Kødbyen, i Ungdomshuset og på Dispensary på Nørrebro.

Han savner ikke Italien og har ingen planer om at vende tilbage lige foreløbigt.

»Der er arbejde til mig i Italien, hvis jeg ville rejse tilbage dertil, men jeg vil gerne blive i København og elsker mit arbejde som DJ og mit liv her,« siger han.

Livet på Nørrebro er meget forskelligt fra det liv, han levede i den forstad 20 kilometer uden for Rom, som han boede i, inden han rejste til København, fortæller han. Men én ting har de dog til fælles.

»Der er også mange hipstere i Rom, ligesom der er her,« siger han og smiler.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Julemanden fik torvet til at stråle

Se billederne: Nyt designunivers åbner ved Strøget