Rigspolitiet har nu sendt sine betjente på gaden på den årlige landsdækkende julespirituskontrol. Arkivfoto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix
in

Nu sætter politiet kontrollen ind efter julespritbilisterne

I går skød rigspolitiet den store årlige julespirituskontrol i gang i trafikken. Politiets kontroller vil især blive rettet mod de store julefrokostdage, som er torsdag, fredage og lørdage i ugerne op til jul. På søndagene vil man dog også kunne møde kontrollerne, da man stadig kan være påvirket efter indtagelse af alkohol aftenen forinden.

Udover spirituspåvirkning vil der også ske kontrol af, om førerne er påvirkede af narkotika eller medicin.

De landsdækkende julespirituskontroller vil løbe frem til og med onsdag 26. december.

Ved de tilsvarende julespirituskontroller i 2017 blev i alt 275 bilister sigtet for spirituskørsel og 180 for at være påvirket af narkotika eller medicin under kørslen. Derudover blev der registreret 62 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 11 ulykker, hvor føreren blev mistænkt for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand. I en pressemeddelelse siger politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Christian Berthelsen:

”Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre”, forklarer han og fortsætter:

”Vi skal alle sammen hjælpe hinanden med at forhindre spirituskørsel, men det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun har drukket.”

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Mand dræbt i højresvingsulykke

Julemarked i Brumleby