Aksel og Na i butikken med hip hop humlen. Foto: Anders Bentzon.
in , , , , ,

Elsker 😍

Hip hop humle hos ølpusheren

ØL-KONKURRENCE. Tre forskellige øl dedikeret til Rockers By Choice, Humleridderne og MC Einar er frisktappet på Amager Bryghus og sat på hylderne i Aksel Larsens ølbutik. 10 heldige læsere kan vinde en grafitti-kasse med de tre bryg.

AMAGER: Tre af de ypperste pionerer i dansk hip hop har de seneste år været så heldige at få brygget deres egne øl.

For tre år siden blev Rockers By Choice-øllen »Ama’r er nr. 1« skabt. Sidste sommer kom Humleriddernes »Humletid« til, og sidste jul var den velsmagende trilogi fuldbragt, da MC Einars »Jul det’ cool«-øl blev brygget på Amager Bryghus.

Cremen af oldschool

Det er Aksel Larsen, som har ølbutikken Fish’n’beer på Amager sammen med sin kone Na, der længe havde haft en drøm om at omsætte beats og rap til skummende dråber. Og nu har de alle tre

»Ama’r er no. 1«, 2015. Arkivfoto: Anders Bentzon.

hygget sig i gærtankene på det lokale bryghus og er for første gang sluppet løs på samme tid. Og dét endda i en nydelig trækasse med titlen »Hip Hop Humle« i grafitti, som er produceret på et beskyttet værksted i Næstved.

»Nu har jeg endelig fået samlet cremen af oldschool hip hoppen på en gang.

Det hele kom sig af, at ’Ø’ (Øyvind Hagen Traberg, aka MC Swan) fra Rockers kom hernede som kunde. En dag stod han og kiggede på en Gasolin’-øl – og var helt væk. Så jeg sagde, at vi godt kunne lave en øl til bandet. Og så tog det ellers bare fart. Jeg tænkte, at vi har jo også Humleridderne og Einar herude, så jeg fik fat i dem. Og det gav pote.

Det har været planen at få lavet de tre, så de var i en kasse på samme tid, og det er så lykkedes nu. Det er jo fedt, og de er alle sammen glade. Det har været ren hygge og vi har holdt koncert i butikken, og det havde jeg da aldrig regnet med, at der var nogen, der ville,« fortæller Aksel.

Release-party

Han har netop selv været til koncert med de to sidstnævnte i Vega i anledning af 30 års jubilæet for

»Humletid«, 2017. Arkivfoto: Michael Paldan.

MC Einars debutalbum »Den nye stil« – i forreste række sammen med Na:

»Det var supersjovt. Jeg har aldrig set Einar så meget på, han gav den max gas. Og det gjorde Humleridderne altså også.«

15. december er der så release-party for boksen i den lille butik, hvor Humleridderne, MC Einar – og en lille julesurprise – spiller op med blandt andet »Jul det’ cool« og smager på varerne.

Vind grafitti-boksen

Vi udlodder i samarbejde med butikken ti kasser med de tre øl i hver.

»Jul det’ cool«, 2017. Arkivfoto: Michael Paldan.

For at deltage i konkurrencen skriver du en mail til jape@minby.dk senest fredag 7. december klokken 12.00. Skriv »Hip hop øl« i emnefeltet, opgiv navn, adresse og telefonnummer i dagtimerne og svar på spørgsmålet: »Hvad hedder MC Einars julehit?«

Vinderne får direkte besked og skal hente gevinsten i butikken på Amagerbrogade 143 inden fredag 14. december klokken 18.00.

Se mere: www.fish-n-beer.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Nissebanko på Ørestad Bibliotek

Bytræsprisen er blevet uddelt