Træet bliver pyntet med lys og tændt på søndag, første søndag i advent. Foto: Thomas Frederiksen
in ,

Træet på Trianglen tændes søndag


 

MARKERING: Det er ved at være en tradition på Østerbro. Juletræet tændes på Trianglen første søndag i advent.

Sådan har det været siden 2014, og sådan bliver det for femte gang på søndag, 2. december, klokken 15-16.

Atter i år vil der være musik og underholdning, og mon ikke en noget brysk julemand vil ankomme på spektakulær vis og få hjælp af børnene til at tænde træet? Og så vil der være godter til børnene.

Tanker om metro

Det kan blive den sidste juletræstænding på præcis den måde i år.

Ikke fordi Østerbro Handelsforening har intentioner om at droppe arrangementet. Tværtimod håber de at udvide det og flytte det nogle få meter til næste år.

Jens Sirich, bestyrelsesmedlem af Østerbro Handelsforening, fortæller, at handelsforeningen er i dialog med Metroselskabet om at rykke juletræet hen ved indgangen til metrostationen på Trianglen, som efter planen forlængst er åbnet første søndag i advent 2019.

Desuden tænkes der på at arrangere endnu mere musik og underholdning samt at udvide julebelysningen til flere steder på Østerbro.

Håb om mere belysning

På Østerbro er der tradition for julebelysning på Østerfælled Torv og i Nordre Frihavnsgade. Sidstnævnte er en meget gammel tradition, som Kjøbenhavns Julebelysning står for.

Handelsforeningen håber, at det sammen julebelysningsfirmaet kan lade sig gøre at hænge belysning op på Østerbrogade i 2019 og store bannere ved Østerport og Svanemøllen stationer.

Alt dette er tanker for fremtiden. Nu gælder det 2018, hvor træet tændes på ny det sædvanlige sted midt på Trianglen på søndag klokken 15-16.

Arrangementet er støttet af Østerbro Lokaludvalg og sponsorer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

OPDATERET: Maika fra Sydhavnen er fundet

Gratis julegaver til børn