Foto: Arkiv / Klaus Sletting
in , , , , , , , , , , , , ,

Sur 😠 Ked 😭

Københavnerklubber i fælles brev: Det bliver dyrere for alle at dyrke idræt

»Foreningsidrættens repræsentanter tager i fællesskab afstand fra ideen om at pålægge foreningerne et gebyr, da det opleves som en brugerbetaling for brugen af idrætsfaciliteter, som foreningerne tidligere har fået tildelt vederlagsfrit,« står der i brevet.

Med andre ord har kultur- og fritidsudvalget besluttet, at foreninger nu skal betale et beløb for at leje de faciliteter, som de før har lejet gratis.

En del af det beløb skal bruges til at give en økonomisk indsprøjtning til de foreninger, som har mange børn.

Men nu viser beregninger fra kultur- og fritidsforvaltningen, at det i stedet bliver dyrere for alle – børn som voksne.

»Det ser ud som om, at den politiske intention om at flytte penge fra voksen til børneområdet ikke er kommet i mål,« siger Jonas Bjørn (S) medlem af kultur- og fritidsudvalget til minby.dk.

Det skal være dyrere for voksne at dyrke idræt

Baggrunden for beslutningen er, at kultur og fritidsområdet skal spare penge. Ved at indføre denne model kan de spare 1,5 millioner kroner i 2019 og 3 millioner i 2020 og frem.

DGI København og en række idrætsforeninger fra hele byen står bag brevet, hvor de opfordrer politikerne til at finde pengene på en anden måde.

»Foreninger med børn bliver ramt hårdt. Og derfor bliver det dyrere for børn at gå til idræt. Det går stik i mod intentionerne,« siger Kasper Lund fra DGI København.

Der skal findes en anden løsning

Jonas Bjørn skal mødes med de andre medlemmer af Folkeoplysningsudvalget på mandag. Der skal de kigge på de nuværende beregninger og diskutere, hvordan de kan lave en mere fordelagtig model, som passer til de oprindelige intentioner.

»Omfordeling fra voksen til barn er stadig en god idé, men nu skal vi se på, hvordan vi kan gøre det på en bedre måde,« siger Jonas Bjørn.

»Det er ikke meningen, at foreninger med mange børn skal ende med en regning. De skal ende med et plus, mens det gerne må blive dyrere for voksne,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Kunst at give en gave

Jazznavn med danske tekster debuterer fredag