Billedet er et arkivfoto fra 2015 og afspejler ikke, hvilke taxiselskaber, der stadig har taxier holdende i lokalområdet. Arkivfoto: Michael Paldan
in ,

Haha 😆 Like 👍

Taxier i tomgang er stadig et problem i Kastrup

BORGERMØDE. Lokalområdet omkring lufthavnen er stadig generet af taxier, der holder i tomgang, trods flere initiativer fra Københavns Lufthavn, som skulle bløde op på problemet. Lufthavnen inviterer derfor til nabomøde 19. december.

KASTRUP: I september i fjor åbnede Københavns Lufthavn et større taxidepot, der gav plads til flere ventende taxier i lufthavnens område.

Og i februar i år indførte lufthavnen et nyt IT-system med en bedre prioritering af taxier, der kaldes til ture fra lufthavnen.

Begge initiativer skulle dæmme op for et eskalerende problem med hobevis af taxier, der holdt i tomgang og benyttede almindelige parkeringsmuligheder som taxaholdeplads i Kastrups villakvarterer og i havneområdet.

Men beboerne er stadig generet af taxier i tomgang på de lokale veje, fortæller Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Det gælder blandt andet på Amager Strandvej og Englandsvej, og det skal der sættes en stopper for.

»Vi har stor forståelse for den frustration, vores naboer oplever. Og vi arbejder på at levere løsninger, der kan komme problemet til livs. Vi har eksempelvis bygget en større taxiholdeplads og udviklet et IT-system, som allerede nu har afhjulpet problemerne på de lokale villaveje. Men vi er ikke helt i mål. Og vi stopper ikke, før alle taxier er med på vognen,« udtaler lufthavnens passagerchef, Thomas Hoff Andersson, i pressemeddelelsen.

Kom med ideer til løsning

For at samle input til nye løsninger indkalder lufthavnen derfor borgerne til et nabomøde.

»Vi vil rigtigt gerne helt undgå, at taxier i tomgang er til gene for vores naboer. Derfor må vi nu kigge på, hvordan vi kan finde en løsning, som alle kan leve med. I den forbindelse inviterer vi vores naboer til nabomøde. Her vil lufthavnen fortælle om, hvordan man arbejder med at få taxierne væk, ligesom der også vil være mulighed for at komme med konkrete input og idéer til, hvordan problemerne bedst løses,« forklarer Thomas Hoff Andersson.

Nabomødet foregår i VL Terminalen, Vilhelm Lauritzens Alle 1, onsdag 19. december klokken 17.00-18.30.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen deltager som gæst, og lufthavnen håber også at se de københavnske taxiselskaber, der alle er inviteret.

Der vil være en let servering til de fremmødte gæster.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Kødfrie tirsdage udløser miljøpris

Firmajulegaven der skaber jobs