Det var i denne Jyske Bank, røveriet blev begået tilbage i 2009. Arkivfoto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix
in

Mistænkt for ni år gammelt bankrøveri varetægtsfængslet

En mand er blevet anholdt i Spanien og udleveret til Danmark. Han er sigtet for at deltage i et særdeles groft røveri mod en pengetransport og mod Jyske Bank på Valby Langgade.

Røveriet fandt sted 12. oktober 2009, hvor en større gruppe af gerningsmænd anvendte pistol, maskinpistoler, motorcykler og stingerspikes ved røveriet. Gerningsmændene fik et udbytte på ca. 2,4 millioner kroner.

Den daværende efterforskning førte til anholdelse af en række personer. Tre mænd hver blev idømt fængsel i 3 år og 11 måneder med indrejseforbud for bestandig.

Den 23. november 2017 kom der nye oplysninger frem i sagen. Det førte til, at efterforskningen af det grove røveri blev genoptaget.

Den nye efterforskning førte til, at mistanken kunne rettes mod yderligere en gerningsmand, der angiveligt befandt sig i udlandet. Derfor afsagde retten på Frederiksberg tidligere på året kendelse om varetægtsfængsling in absentia af den mistænkte.

13. november blev manden anholdt i Spanien. Københavns Politi anmodede om udlevering af den mistænkte fra Spanien til strafforfølgning i Danmark. Udleveringen fandt sted i går, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den mistænkte er blevet sigtet for røveri af særlig grov beskaffenhed, og han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i retten på Frederiksberg med krav om varetægtsfængsling.

OPDATERING: 29. NOVEMBER 2018 KL. 13.56

Den 35-årige mistænkte svenske mand er blevet varetægtsfængslet i tre uger. Det har en dommer i Retten på Frederiksberg besluttet i et retsmøde bag lukkede døre. Det beretter tv2.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Juletraditioner i Helligåndshuset

Kødfrie tirsdage udløser miljøpris