1.700 københavnske hjem blev sidste år udsat for indbrud. Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix
in , , , , , , , , , , , , , , ,

Mere nabohjælp skal begrænse indbrud

KAMPAGNE. Flere end 1.700 københavnske hjem blev udsat for indbrud sidste år. Nu sætter kommunen, politiet og Det Kriminalpræventive Råd ind med en kampagne, der blandt andet har fokus på nabohjælp.

KRIMINALITET: Fire-fem gange om dagen bliver et hjem i København ramt af indbrud. Og selv om antallet af indbrud i København er halveret på de seneste ti år, er 1.700 indbrud på et år – som det var tilfældet sidste år – for mange.

Det mener Københavns Politi og Københavns Kommune, der sammen med Det Kriminalpræventive Råd, har lanceret kampagnen ’Indbrudstyve elsker Åbent Hus.’

Den skal med tre effektive råd hjælpe københavnerne med at indbrudssikre deres hjem, så indbrudstyvene ikke udser deres hjem til at have ’åbent hus’.

Et af rådene er for eksempel, at nabohjælp virker, og derfor bør man tale med sin nabo og holde øje med hinandens hjem.

»Københavnerne skal kunne føle sig trygge i deres eget hjem. Derfor er jeg glad for, at Københavns Politi de senere år har sat massivt ind mod indbrud. Men vi kan også gøre meget selv for at gøre indbrudstyvenes liv mere besværligt, for eksempel ved at lave aftaler med vores naboer om at holde øje med hinandens hjem, så tyvene får de dårligst mulige arbejdsbetingelser,« lyder opfordringen fra overborgmester Frank Jensen (S).

Kampagnen blev lanceret i Kronen, hvor der blev uddelt 500 tænd/sluk-ure, samtidig med at der blevet givet gode råd om indbrudssikring.

Målrettet indsats

Både i Københavns Politikreds og på landsplan har der de senere år været et fald i antallet af indbrud.

»Det skal være trygt at være hjemme. Derfor er det meget glædeligt, at langt færre er udsat for den grænseoverskridende oplevelse, det er at få indbrud. Men ethvert indbrud er ét for meget, derfor skal vi selvfølgelig fortsætte vores samarbejde om den målrettede indsats på indbrudsområdet,« siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes, i en pressemeddelelse.

Opmærksomme naboer

En af de ting, der virkelig holder indbrudstyvene fra døren er opmærksomme naboer. Derfor har Det Kriminalpræventive Råd en klar anbefaling til københavnerne:

»Vi opfordrer til at hilse på alle, man møder i nabolaget – både dem man kender, og dem man ikke kender. En tyv, som er blevet set, vender ikke tilbage til samme område. Organiseret nabohjælp forhindrer hvert femte indbrud, så vi ved, at Nabohjælp virker. Derfor håber vi også, at endnu flere danskere vil tilslutte sig,« siger sekretariatschef Anna Karina Nickelsen i Det Kriminalpræventive Råd.

Som en del af kampagnen kan du møde politiet og få gode råd:

Tirsdag 4. december

15.30-17.30 Åbent Hus event i Spinderiet i Valby, blandt andet med uddeling af kampagnekage og kaffe og gode råd fra Politiet.

15.30-17.30 i krydset mellem Frederikssundsvej/Mørkhøjvej.

15.30-17.30 på Amager Strand metrostation.

Onsdag 5. december

15.30-17.30 på Nørrebro station.

15.30-17.30 på Vanløse station.

15.30-17.30 på Ørestad metrostation.

Torsdag 6. december

15.30-17.30 Åbent Hus event i Frederiksberg Centret (Læs mere – eksternt link)

FAKTA OM INDBRUD I KØBENHAVN
I 2017 blev der begået 1.700 indbrud i københavnske hjem.
Samlet set er antallet af indbrud i både villaer og lejligheder i København mere end halveret siden 2009.
Faldet i indbrud skyldes bl.a. at særligt dedikerede medarbejdere har fokus på at efterforske indbrud, samt fængsle indbrudstyvene, så de ikke laver flere indbrud.
Flere end 277.000 danskere har allerede tilmeldt sig Nabohjælp, hvor man får værktøjer til sammen med sine naboer at holde øje med mistænkelig adfærd i nabolaget.
Kilde: Københavns Kommune, Københavns Politi og Det Kriminalpræventive Råd

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

»Min drøm er at blive professionel fodboldspiller«

Så er det sidste omgang