Lars Weiss (S) mener, at De Konservative med justitsministeren i spidsen skylder beboerne i Sigynsgade flere tryghedsskabende kameraer. Pressefoto
in

De konservative er selv skyld i manglende videoovervågning

…Debat

AF Lars Weiss (S)

1. Næstformand i Borgerrepræsentationen og gruppeformand

SIGYNSGADE: Det er et forvrøvlet indlæg, de konservatives politiske leder Jakob Næsager kom med i sidste uge om Socialdemokratiets holdning til videoovervågning ved Sigynsgade på Ydre Nørrebro.

Jakob Næsager hævder, at det er Socialdemokratiet, der står i vejen for, at der kan komme flere kameraer op i området omkring Sigynsgade og Krakas Plads, hvor beboerne føler sig voldsomt tyranniseret af en gruppe lokale unge. Men den påstand er uden hold i virkeligheden.

For modsat de konservative, så har Socialdemokratiet stemt for, at ejerforeningen ved Sigynsgade får midler til at sætte flere kameraer op, så den kan få genskabt trygheden og givet politiet muligheder for at efterforske kriminaliteten i området. Men et flertal bestående af blandt andre Konservative blokerede for det i Borgerrepræsentationen.

Ifølge Jakob Næsager vender de konservative tommelfingeren nedad til flere tryghedsskabende kameraer omkring Sigynsgade, fordi de ikke har tillid til, at ejerforeningen kan overholde gældende regler for privat videoovervågning. Altså stemte konservative imod at hjælpe ejerforeningen.

For Socialdemokratiet er det vigtige i denne sag, at vi får genskabt trygheden i området – ikke hvem der ejer kameraerne. Derfor har vi, nu hvor ejerforeningen er rendt ind i et uventet politisk benspænd fra borgerlig side, bedt forvaltningen om at kontakte Københavns Politi for at finde ud af, om politiet kan finansiere kameraer i området, som kun politiet har adgang til.

Det er den konservative justitsminister, som er Københavns Politis øverste politiske chef. Vi håber derfor, at han og de konservative denne gang vil se mere velvilligt på behovet for flere tryghedsskabende kameraer på Ydre Nørrebro. Det skylder de beboerne ved Sigynsgade og Krakas Plads.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Lys over Sundby med sen sejr

Ugen i billeder på Nørrebro og i Nordvest