Foto: Anders Bentzon.
in , ,

Lys over Sundby med sen sejr

FODBOLD. Fremad Amager tog søndag det nye lysanlæg i Sundby Idrætspark i brug med en 1-0 sejr over HB Køge på et mål af Thor Lange i det 85. minut. Amagerkanerne lukkede dermed året med ni kampe uden nederlag.

SUNDBYVESTER: Kunstgræsbanen i Sundby Idrætspark var søndag badet i lys fra de projektører, det har taget omtrent 30 år at få.

Det var da også en tilfreds chef for kommunens Kultur S, Bjarne Fey, der kunne nyde 1.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen og chef for Kultur S Bjarne Fey. Foto: Anders Bentzon.

divisionskampen mod HB Køge iført Fremad-trøje sammen med teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø) i yndlingsklubben Frems farver og – lidt skuffende for en sidste efterårskamp efter otte på stribe uden nederlag – 878 andre tilskuere.

Fremad Amager dominerede kampen, og et solidt forsvar fint dirigeret af målmand Nicklas Dannevang holdt gæsterne fra de store muligheder.

Køges forsvar var dog også kompakt, og ingen af holdene satsede det store i første halvleg. Men med stillingen 0-0 ved pausen løsnede begge hold lidt mere op i anden halvleg, og den offensive satsning slap de blå-hvide bedst fra.

Der var gode muligheder til en meget ilter Samson Iyede, der benyttede sin hurtighed til at rykke fri af de tunge køgegensere flere gange. Og i det 85. minut blafrede nettet så endelig: Thor Lange, der fik comeback efter en skade, som har drillet henover de seneste tre uger, opsnappede en bold på midten, mens gæsterne var ved at bygge et angreb op, og var den eneste Fremad-spiller på deres banehalvdel. Uden at tøve alt for meget, førte han bolden frem og kiggede op. Han så, at Andreas Hansen var temmelig langt ude fra sit mål og svingede derfor venstrebenet.

Foto: Anders Bentzon.

Han hamrede bolden i kassen – via stolpen – fra 40 meter, og blev overdænget af en flok Fremad-spillere i vild begejstring over det uventede drøn.

Efter 94 minutter kunne dommer en fløjte kampen af til vild og oplyst jubel på lægterne og banen.

Med den fine afslutning – hele ni kampe uden nederlag – har Fremad Amager kæmpet sig op på sjettepladsen i den meget jævne tabel: De har blot ét point op til en plads i oprykningsspillet til Superligaen.

Nu venter en velfortjent julepause, inden vintertræningen og oprustningen af holdet går i gang i det nye år.

Første gang, Fremad Amager kommer i aktion i 2019, bliver 3. marts, hvor rækkens nummer fire Nykøbing FC besøger Sundby Idrætspark.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Julemarked med Vesterbro RAW

De konservative er selv skyld i manglende videoovervågning