Jesper Christensen (S) gik mandag aften ruten fra Tagensbo Skole til Rentemestervej, som i fremtiden kan blive den nye skolevej for en række børn, og som bekymrer forældrene. Foto: Dan Møller
in

Like 👍

Borgmester på skolevandring i Nordvest

DISTRIKTER. Børne- og Ungdomsforvaltningens forslag om at børn fra Utterslev Skole-distriktet fremover skal gå på Tagensbo Skole bekymrer forældrene. De inviterede borgmesteren med på en gåtur for at understrege den usikre skolevej.

SKOLE: Gåturen fra Tagensbo Skole til enden af Rentemestervej er lang og strækker sig over to store kryds: Tomsgårdsvej og Frederiksborgvej.

Det bekymrer en gruppe forældre, der har børn, der går på Utterslev Skole, som ligger lige i nærheden af børnenes hjemmeadresser.

Det kniber desværre med pladsen på Utterslev Skole, og derfor har Børne- og Ungdomsforvaltningen foreslået at ændre skoledistriktet således, at børn fra Utterslev-distriktet fremover skal gå på Tagensbo Skole, som ligger på Magistervej.

»Forslaget betyder, at kvarterets børn vil gå på forskellige skoler, og vi ved fra tiden før Utterslevs Skoles etablering, at det fragmenterer sammenholdet. Desuden vil vi miste nærheden til skolen, og den sikre skolevej vil blive udskiftet med en lang og usikker vej, som blandt krydser Ring 2,« siger Tine Nielsen, som er mor til en dreng på et år.

Hun er en af initiativtagerne til aftenens gåtur, hvor børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) har sagt ja til at gå med for at få indblik i forældrenes bekymring.

Ruten var som den ville være, hvis børnene skulle hjem fra Tagensbo Skole til enden af Rentemestervej, som går over Tomsgårdsvej og Frederiksborgvej.

»Det er altid svært at skulle ændre skoledistrikter, det betyder jo ændringer af det velkendte. Jeg har meget stor forståelse for, at borgerne i lokalområdet lægger stor vægt på deres sammenhold og den tryghed, det giver at kende hinanden på kryds og tværs og at have tætte relationer som blandt andet er skabt i den lokale skole,« siger Jesper Christensen efter turen og tilføjer:

»Jeg håber meget, vi i fællesskab kan finde den bedste løsning. Den konkrete løsning vil afhænge af, hvor vi kan etablere sikre skoleveje, det har dagens vandring givet os godt grundlag for at arbejde videre med.«

Kommunen skal træffe beslutningen til sommer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Sundby Væksthus holder julemarked

Kulbanen melder sig ind i kampen om statuen