Så stort er ønsket om at få statuen til Kulbaneparken, at man faktisk har tegnet den ind i planerne. Illustration: BOGL Arkitekter
in ,

Elsker 😍

Kulbanen melder sig ind i kampen om statuen

GIV STATUEN TIL OS. Står det til beboergruppen Kulbaneparkens Venner og Valby Lokaludvalg skal statuen ‘En rigtig dansk familie’ stilles op i den kommende kulbanepark, hvor man mener, den vil være med til at skabe den rette identitet.

FAMILIÆR STATUE: I sidste uge kunne avisen fortælle, at statuen ’En rigtig dansk familie’ af kunstner Gillian Wearing manglede et sted at bo, og at Teknik- og Miljøforvaltningen derfor har spurgt Københavns 12 lokaludvalg, om de har et forslag til en placering.

Fra Vesterbro Lokaludvalg lød det i sidste uge, at statuen vil passe fint ind ved Skibbroen, der jo retteligt er en del af Sydhavnen.

Ny identitet

I denne uge har vi dog talt med Valby Lokaludvalg, som sammen med beboergruppen Kulbaneparkens Venner har argumenteret for, at statuen skal blive et vartegn i den kommende kulbanepark.

En af fortalerne for den løsning er Benjamin Friis, der både er medlem af Valby Lokaludvalg og formand for Kulbaneparkens Venner:

»Der er flere grunde til, at vi synes, statuen skal stå ude hos os. For det første er det fordi, Kulbaneparken er et nyt byrum, der bliver skabt, som dermed ikke har en identitet. Der mener vi, statuen vil være med til at give området en identitet og fortælle en historie om området, som mange udefra ikke kender,« siger han.

’En rigtig dansk familie’ forestiller en far og mor med deres barn i midten. Statuen blev sidste år præsenteret på Statens Museum for Kunst, hvor familien, der har lagt udseende til den også kiggede forbi. Her stod klart, at statuen er yderst vellignende.

Den rette fortælling

Når Kulbaneparkens Venner og Valby Lokaludvalg er interesseret i lige netop denne statue, er det fordi, de mener, den på mange måder fortæller historien om kvarterets sammensathed:

»Det sjove ved statuen er, at familien, som den forestiller, består af en dansk herre og en udenlandsk kvinde samt deres fælles barn. Kulbaneparken som park er også sammensat, fordi den ligger mellem de her to store boligområder, hvor der ikke er andet end sammensatte familiestrukturer og kulturer. Det at kunne møde en statue, der ligner os, der bor derude, vil derfor være en fantastisk gevinst for den kommende park. Man kan dermed sige, at statuen bliver et billede af området, parken skal ligge i,« forklarer Benjamin Friis.

Et nyt mødested

Han mener desuden, at Vigerselv som kvarter har fortjenet at blive beriget med noget mere kunst.

»Hvis man tager til Vigerslev, møder man ikke et område, der er præget af kunst. Den her bydel er dog så småt ved at få en identitet, så hvorfor skulle den ikke få en, der er bundet op på noget kunst og kultur, som også vil give en herlighedsværdi frem for en nytteværdi,« siger Benjamin Friis og tilføjer:

»Statuen kan jo også blive et nyt mødested, hvor man sige: ‘Lad os mødes ved statuen’.«

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Borgmester på skolevandring i Nordvest

Julemarked med Vesterbro RAW