»Når næsten hver femte billige bolig på Frederiksberg er forsvundet på tre år, så er der jo et skrigende behov for handling,« mener Ida Auken (R). Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix
in , ,

Elsker 😍

Næsten hver femte billige bolig er forsvundet på tre år

SKÆVHED. 18 procent af lejeboliger på Frederiksberg til under 4.000 kroner om måneden er forsvundet i løbet af de seneste tre år. Ida Auken vil skride ind.

BILLIGBOLIGER: Næsten hver femte billige bolig på Frederiksberg – det vil sige udlejningsboliger med en husleje på under 4.000 kroner om måneden – er forsvundet i løbet af blot tre år. Det viser nye tal fra Transport-, Bygnings- og Bolig-ministeriet.

Det er særligt unge studerende, der risikerer at blive ramt af faldet, fordi de studerende ligger i lavindkomstgruppen og ofte står uden netværk og kontakter. Ifølge en boligundersøgelse fra Danske Studerendes Fællesråd er billige boliger en topprioritet for studerende.

Vil beskatte forældrekøb

Frederiksberg-borger og medlem af Folketinget, Ida Auken (R), mener, at de nye tal viser, hvordan boligmarkedet skriger på boliger til studerende:

»Vi har haft en politisk forventning om, at der skulle flere studerende ind på de videregående uddannelser. Så skylder vi også at sørge for, at der er billige boliger nok. Når næsten hver femte billige bolig på Frederiksberg er forsvundet på tre år, så er der jo et skrigende behov for handling,« pointerer Ida Auken og tilføjer:

»Vi skal simpelthen have rettet op på skævhederne. Der er ingen grund til, at vi forgylder de forældre og børn, som i forvejen har rigeligt, samtidig med at andre studerende bliver hjemløse. Og det er derfor, vi vil beskatte forældrekøbene mere rimeligt. På den måde kan vi bygge 20.000 studieboliger over ti år. Vores klare mål er, at alle unge får en bolig, der er til at betale – uanset hvor de kommer fra.«

Chili-Klaus besøger Sinnerup

Mistede pung ved trick-tyveri i Netto