Den kunstige ø Lynetteholmen skal anlægges med plads til 35.000 indbyggere. Foto: Rendering fra Statsministeriet.
in , , , , , ,

Ked 😭 Elsker 😍 Like 👍

Lynetteholmen godkendt af bredt flertal

AF JAN JEPPESEN
jje@amagerbladet.dk

KØBENHAVN: Otte partier på Københavns Rådhus har godkendt aftalen om at anlægge den kunstige ø, Lynetteholmen.

Aftalen mellem Københavns Kommune og staten er at opføre en ny bydel på en holm i Øresund ud for Trekroner-fortet. Det blev præsenteret i oktober af blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Med Borgerrepræsentationens godkendelse har nu både Københavns Kommune og et flertal af partier i Folketinget nikket ja til aftalen.

Den nye bydel skal bestå af jordopfyld, og vil tjene som en stormflodssikring af København. Den skal betjenes af metro og af en østlig omfartsvej. Allervigtigst vil den sikre, at København også i fremtiden får plads til de mange mennesker, der gerne vil bo i byen, uden at boligpriserne løber løbsk.

Lynetteholmen kommer til at rumme boliger til 35.000 mennesker, samt gør byudvikling af Refshaleøen med boliger til yderligere 15.000 mennesker mulig. Hver fjerde bolig vil blive almen, og få en husleje, der er til at betale for almindelige indkomster.

»Lynetteholmen bliver på én gang en helt ny bydel – og får samtidig en masse genkendelige københavnerkvaliteter. Det bliver en blandet bydel med boliger til forskellige indkomster, med adgang til strand og grønne områder, og med kollektiv trafik af høj klasse,« udtaler siger Frank Jensen.

Med godkendelsen i Borgerrepræsentationen er Lynetteholmen et lille, men vigtigt skridt videre mod at blive realiseret og de tekniske forundersøgelser kan gå i gang. De partier, som godkendte principaftalen er: Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale, SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Nørrebros julelys er kommet på museum

Publikum får paryk og hvide skjorter på til teaterstykke om empati