Elever på Københavns Private Gymnasium i Præstøgade havde blokeret for adgang til undervisningen i protest mod nye fraværsregler. Foto: Martin Sørensen

Like 👍

Elever blokerede for undervisning

GYMNASIEELEVER: Det har vakt protester blandt gymnasieelever, at undervisningsminister Merete Riisager (LA) i en ny bekendtgørelse strammer fraværsreglerne.

I bekendtgørelsen fremgår det, at hvis eleverne ikke er til stede fra start af en time, vil det tælle som fravær hele den pågældende time.

På Københavns Private Gymnasium i Præstøgade, som er en sidevej til Strandboulevarden, blokerede eleverne for skolens lokaler i tre dage. De mener, de nye regler er urimelige.

»Vi strejker fordi, at hvis vi kommer et minut for sent, så tæller det som fravær,« sagde eleven Melise Camilla Dalah til Østerbro Avis.

– Kan I så ikke bare komme til tiden?

»Vores gymnasium er privat, og eleverne kommer mange steder fra, både Hillerød, Rødovre og Slagelse. Og det er ikke vores skyld, hvis DSB er forsinket, og forleden dag var der strejke,« supplerede en anden elev, Delal Demirtas.

Eleverne forudser, at denne stramning af reglerne vil gøre, at der bliver mere fravær, og eleverne vil lære mindre, fordi de vil droppe at tage til timer, hvis de allerede er registeret som fraværende.

»Og hvad så med lærerne, bliver de også trukket i løn, hvis de kommer for sent?« spurgte Delal Demirtas retorisk.

Efter tre dage afblæste elerven strejken.

»Det ville gå for meget ud over vores fravær, hvis vi fortsatte,« konstaterede Mehmet Sahin, der var en af de elever, der koordinerede aktionen.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) udtaler i en skriftlig kommentar til Østerbro Avis, at fraværet på gymnasier er for højt. Derfor gennemføres denne stramning af reglerne.

»Så vi ønsker egentlig blot at eleverne møder op, når timen begynder. Det skal uddannelsesstederne tage medansvar for, og derfor beder vi dem om at registrere fravær og samle op på de elever, som har et højt fravær,« skriver hun og tilføjer:

»Hvis man skal have sammenlignelige tal fra alle uddannelsesstederne, så skal man også registrere på den samme måde, og det betyder, at hvis man kommer for sent til en time, så får man fravær for netop den time.«

Hun forholder sig i svaret ikke til forsinkede tog eller læreres potentielle fravær.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Nordisk klangunivers i novembermørket

Skolebørn på skodopgave