Privatfoto

Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Skolebørn på skodopgave

SOCIAL ANSVARLIGHED. Siden slutningen af august har 2.a og 2.b fra Sankt Annæ Skole samlet cigaretskod som en del af faget Livsduelighed. Foreløbig har de på 10 lektioner samlet næsten 8,5 kilo skod i nærområdet.

SUNDBYVESTER: Kort efter, at det nye skoleår begyndte i august, blev eleverne i 2.a og 2.b på Sankt Annæ Skole sendt på en ægte skodopgave.

De skal nemlig, iført havehandsker og udstyret med murerspande, gennem hele året indsamle cigaretskod i nærområdet, som unge og voksne rygere har kastet fra sig.

Privatfoto

»Indsamlingen foregår i faget Livsduelighed, og vores pædagogiske tanker bag er ’social ansvarlighed’, ’tænk på miljøet’ og ’sammen kan vi gøre en forskel’. Derudover håber vi at kunne samle så mange skod ind, så vi kan blive optaget i Børnenes Rekordbog,« fortæller Sine Bengtsson, der er pædagog på skolen.

Nye skod kommer hurtigt

Siden skodopgaven startede, har børnene på cirka 10 lektioner foreløbig samlet 8,487 kg skodder ind.

Men hvordan har børnene det med at gå og rydde op efter nogen, der er ældre end dem selv og burde være mere ansvarlige?

»De synes, det er sådan noget svineri. Faktisk har vi aftalt med børnene, at når man samler skod ind, og kun da, må man godt kalde folk nogle svin,« siger Sine Bengtsson.

Børnenes minutiøse gennemgang af gader og anlæg i nærområdet har åbnet deres øjne for, hvor mange skod, der ligger og flyder.

Privatfoto

»De synes, der er rigtig mange. Og de kommer og siger: »Arj, kan du huske der, hvor vi samlede skod sidst – nu ligger der altså nogen igen, skal vi ikke tage derhen.« Vi er jo faktisk ikke nået særligt langt – op til lyskrydset Englandsvej/Peder Lykkes Vej, i Eberts Villaby, op ad Amagerbrogade og ned ad Peder Lykkes Vej,« siger Sine Bengtsson.

Vi følger op på skodmængden hos 2. klasserne igen om nogle måneder.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Elever blokerede for undervisning

Frivillige i skinne-cykler og jazzmusik