Hans J. Wegners Y-stolen.
in ,

En bog du kan stole på

NY UDGIVELSE: Danske designere er verdensberømte for deres smukke og funktionelle stole, og nu er der udgivet en bog, der fortæller hele historien om den danske stol i det 20. århundrede.

Den hedder: ’Den danske stol – En international affære’.

Bogen er tilrettelagt efter stoletyper, så læseren straks forstår, hvordan den epoke, der kaldes guldalderen i dansk møbelkunst, var kendetegnet ved studiet og forfinelsen af historiske møbeltyper.

Den fortæller, hvordan stolene er i familie, og hvordan de i detaljer, konstruktioner og idé har krydsbefrugtet hinanden.

Forfines i det uendelige

Design blev det kulturelle fænomen, som satte Danmark på verdenskortet midt i det 20. århundrede.

Brandet ’Danish Design’ opstod i 1949, da amerikanske journalister begyndte at skrive om danske møbler fra Snedkerlaugets møbeludstilling i København.

Det blev ikke kun starten på et stort eksporteventyr, men også en udfordring for de danske designere, som blev verdenskendte for deres besættelse af at skabe den perfekte stol.

Prominente skikkelser som Hans J. Wegner, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Finn Juhl og Poul Kjærholm stræbte konstant efter at videreudvikle de eksisterende stoletyper, og stolen fik status som designernes prøvesten; det er hér, de virkelig viser, hvad de kan.

Visuel introduktion

Den danske stol er en visuel introduktion til den danske stol i det 20. århundrede og bygger på en permanent udstiling af samme navn på Designmuseum Danmark, som åbnede i 2016.

Forfatteren er Christian Holmsted Olesen, der bor på Østerbro og er udstillings- og samlingschef på Designmuseum Danmark.

Han har siddet i Designrådet siden 2008 og har skrevet flere bøger om design, senest monografien Wegner – bare een god stol fra 2014.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Frivillige i skinne-cykler og jazzmusik

Gratis julegaver til børn