Solveig Eldrup (tv.) bor i Ryesgade og kommer ofte forbi Den Franske Anemone til en snak og en kop kaffe. Foto: Dan Møller
in

»Det giver mig energi at komme her«

NØRREBRO LIVE. Solveig Eldrup er stamkunde hos Den Franske Anemone og nyder at komme forbi og hjælpe i forretningen, når ejer Iman Hassan har brug for en ekstra hånd. Til daglig er hun sygeplejerske på Rigshospitalet.

Af Julie Stougaard

js@minby.dk

NØRREBRO: »Sådan en plante, siger du, ja så skal du prøve at kigge heromme bagved. Kom med denne vej.«

Solveig Eldrup viser sikkert kunden om bagerst i lokalet, hvor der er et udvalg af stueplanter.

Det er tydeligt, at hun kommer ofte i forretningen og efterhånden ved, hvor de forskellige planter og blomster står. Rådgivningen omkring planterne og blomsterbinderiet overlader hun dog til ejeren af forretningen, Iman Hassan.

De to mødte hinanden i forretningen, og siden er et venskab spiret, fortæller Solveig Eldrup.

»Vi kender hinandens børn, og hun har været med ude i mit sommerhus,« siger hun med et varmt smil og viser billeder på mobilen af en Iman Hassan, der stort smilende plukker markblomster på en blomstereng.

Kreativt afløb

Solveig Eldrup arbejder til daglig som sygeplejerske på Rigshospitalet, hvor hun har døgnvagter, men udover de medicinske færdigheder har hun også et mere kreativt gen, og det får afløb i blomsterforretningen.

»Det giver mig energi at komme her efter arbejde og beskæftige mig med noget helt, helt andet. Og så er det dejligt at få noget inspiration,« siger hun og kigger rundt i blomsterforretningen.

 

Klar, parat adventskrans

Hun har da også hjulpet til, når det har været ved at brænde på, fortæller hun, og Iman Hassan tilføjer:

»Ja, jeg skulle lave adventskranse til kirkerne, og pludselig får jeg en ordre på en ekstra, og det har jeg slet ikke tid til. Så jeg kigger på Solveig og siger ’den laver du’.

»Og jeg vidste slet ikke, hvor jeg skulle begynde,« siger Solveig Eldrup og griner, men med lidt kyndig vejledning fra Iman Hassan blev det faktisk en virkelig smuk adventskrans, bliver de enige om.

De to kvinder er med tiden blevet venner, og Solveig Eldrup fortæller varmt om, hvordan Iman Hassan kontakter hende, hvis hun ikke har set hende et stykke tid.

»Hvis der går for lang tid, skriver hun en besked til mig, skriver hun til mig ’hvor er du henne, veninde’,« fortæller Solveig Eldrup med et smil.

Hun er fuld af beundring over den forretning, Iman Hassan har stablet på benene, og det liv, hun fører.

»Det er fascinerende at se, hvor stor en del den er, af hendes liv, og hvordan hendes søn hjælper hende her i forretningen. For dem er det naturligt at hjælpe hinanden, og det er inspirerende,« siger Solveig Eldrup.

 

 

NØRREBRO LIVE: Hver uge besøger Nørrebro/Nordvest Bladet et nyt sted på Nørrebro, hvor vi taler med nørrebroerne, der kommer der og hører deres historier. I denne uge har vi besøgt Den Franske Anemone på Fælledvej.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

De vil lære danskerne at spise snacks på russisk

Lystige musikanter – også med julemusik