Hanna Sargin Andersen startede en underskriftindsamling for bevarelse af de bemandede legepladser. Flere end 7.000 nåede at skrive under, inden et flertal af politikerne besluttede at lade legepladserne gå fri. Foto: Frank S. Pedersen
in , , ,

Samlede over 7.000 underskrifter mod lukning af legepladser: »Det er bare superfedt«

BESPARELSER: Det var med forfærdelse, at Hanna Sargin Andersen fra Sydhavnen opdagede, at de bemandede legepladser stod på en liste over mulige besparelser i Teknik- og Miljøforvaltningen.
Som mor til 18 måneder gamle Ferdinand bruger hun nemlig ofte den bemandede naturlegeplads i Valbyparken, som nu altså stod til en mulig lukning.

»Jeg er normalt mere typen, der sidder bag skærmen og siger, ’Det er også for dårligt’, men denne gang tog jeg mig sammen og lavede en underskriftindsamling, fordi en lukning af Københavns bemandede legepladser ville være et stort tab for byen. Det blev nærmest en mærkesag for mig som mor,« fortæller Hanna Sargin Andersen.

Da underskriftindsamlingen var en realitet, delte Hanna Sargin Andersen den i sit eget netværk, så havde hun da i det mindste forsøgt at gøre en forskel. Men snart spredte underskriftindsamlingen sig som en løbeild, og ved redaktionens slutning havde mere end 7.000 skrevet under.

»Jeg er virkelig overrasket over, hvor hurtigt den spredte sig, og det er virkelig fedt at opleve. Det har klart givet mig mod til at gøre noget lignende en anden gang, hvis det bliver nødvendigt,« siger Hanna Sargin Andersen.

Budskabet gik da heller ikke de politiske ører forbi, og allerede fredag meldte syv partier ud, at byens bemandede legepladser ikke bliver sparet væk:

»Det er jo bare super fedt, at det lykkedes. Det er jeg virkelig glad for. København ville blive et meget fattigere sted for børnefamilierne, hvis man lukkede de bemandede legepladser, for de skaber både værdi og sammenhold i en bydel,« siger Hanna Sargin Andersen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Koncerter. Verdensnavn og søndagsmatiné hos Amagerbro Jazz

Børnenes egen kunstudstilling