Olaf Johannessen er Familien Pollitts patriark Big Daddy i ¿Kat på et varmt bliktag¿ på Betty Nansen Teatret. Foto: Christian Friedländer
in ,

Klassiker får tilført ny galskab

TEATER. Tennesse Williams¿ klassiker ‘Kat på et varmt bliktag’ får en ekstra gang galskab i Minna Johannessons fortolkning på Betty Nansen Teatret. Forestillingen kan ses året ud.

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

SCENE: Set-uppet er klassisk: Familien Pollitts patriark Big Daddy har inviteret børn og børnebørn til fødselsdagsfest. Han ved ikke, at han praktisk talt ligger for døden. Det gør resten af familien til gengæld i allerhøjeste grad, og fødselsdagsfesten udvikler sig til et arveretligt rivegilde af den mest kaotiske skuffe.

I i instruktør Minna Johannessons fortolkning af Tennessee Williams’ klassiker ’Kat på et varmt bliktag’ har har galskaben fået et nøk opad i en blanding af ustyrlige møgunger, tvivlsom skønsang, live musik, løgne og fortielser.

»Det her er en historie om en familie i dyb krise. De er fuldstændigt ude af kontrol. De har mistet al form for selvrespekt og sund fornuft og er klar til at gå langt over stregen for at få den smule kærlighed og respekt, de synes, de fortjener. Deres desperation og smerte gør dem komplet vanvittige, grænseløse og filterløse,« fortæller Minna Johannesson om forestillingen på Betty Nansen Teatret.

På scenen ses blandt andre Johanne Louise Schmidt, Patrick Baurichter, Olaf Johannessen og Ditte Gråbøl.

Scenograf Christian Friedländer har valgt at flytte sydstatsdramaet fra 1955 til de solbeskinnede 70’ere. Komplet med kaktusser, guldpalmer og lirede røvballegardiner udspiller dramaet sig i et svedent ørkenlandskab indrettet i dekadent 70’er-æstetik.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Julelys i øjnene

En hyggelig fredag i byen