Jakob Næsager (K) understreger, at De Konservative ikke er imod mere overvågning i blandt andet Sigynsgade. Deres betingelse er dog, at det er politiet og ikke boligforeningens bestyrelse, der står for overvågningen. Pressefoto

DEBAT: Konservative klar til mere videoovervågning

Debatindlæg af Jakob Næsager (K)
Gruppeformand og Medlem af Økonomiudvalget samt Teknik- og Miljøudvalget.

SIGYNSGADE: Det er ikke acceptabelt, at en gruppe på 20-25 unge mænd chikanerer og dominerer bestemte gader i vores by. Flere gange har vi kunnet læse om, at gruppen skaber utryghed og forulemper unge kvinder i Sigynsgade-kvarteret.

Vi konservative på Københavns Rådhus ønsker videoovervågning for at forebygge utryghed og for at kunne opklare forbrydelser. Vi vil derfor gerne tillade politiet at foretage videoovervågning.

På Københavns Rådhus vil Socialdemokraterne og overborgmester Frank Jensen lade boligforeningen stå for videoovervågningen – vi konservative ønsker, at det kun er Politiet, der får lov at videoovervåge. I Danmark er det politiets opgave at opklare forbrydelser og håndhæve loven.

Vi ønsker ikke, at private skal overvåge private, og vi frygter, at boligforeninger kan udøve social kontrol, hvis en boligforening skal have lov at overvåge beboere og deres gæster.

Også i Sigynsgade-kvarteret vil vi gerne tillade videoovervågning. Vores betingelse er, at det er politiet, der foretager overvågningen. Det ville socialdemokraterne ikke være med til, og derfor er der desværre ikke videoovervågning i Sigynsgade-kvarteret i dag.

Tidligere har der været mistanke i Mjølnerparken om, at boligforeningens bestyrelse overvågede området, og navnlig om områdets muslimske kvinder gik forskriftsmæssigt påklædt. Vi konservative ønsker ikke privates overvågning af private.

Hvis private får lov at overvåge private, risikerer vi, at banderne vil forsøge at sætte sig på boligforeningers videoovervågning for at holde konkurrenter på narkomarkedet ude af visse boligområder og dermed skabe sig et monopol. Det vil vi konservative ikke medvirke til.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ydmygede svenskere på vej mod 2. pladsen

Ny app vil revolutionere parkering i København