Jonas Winterberg-Madsen vandt bronzemedalje ved Ungdoms-OL i Buenos Aires i oktober. I november blev han hyldet i sin klub Trekanten i Ryparken. Foto: Dan Møller

Hele klubben er bag bronzen

TREKANTEN. Siden Fægteklubben Trekanten fik egne lokaler i Ryparken i 2004, er det gået fremad for klubben og sporten. Bronzemedaljen til ungdoms-OL til Jonas Winterberg-Poulsen er et resultat af arbejdet i Trekanten.

TREKANTEN. Siden Fægteklubben Trekanten fik egne lokaler i Ryparken i 2004, er det gået fremad for klubben og sporten. Bronzemedaljen til ungdoms-OL til Jonas Winterberg-Poulsen er et resultat af arbejdet i Trekanten.

 

KLUBLIV: Da Jonas Winterberg-Poulsen i sidste måned fægtede en bronzemedalje hjem til ham selv og Danmark ved ungdoms-OL i Buenos Aires, blev der sat flere milepæle.

Det var den første danske fægtemedalje ved et ungdoms-OL nogensinde, og det var den første OL-medalje til Danmark i fægtning i det hele taget siden 1952.

Det er også en milepæl for Fægteklubben Trekanten, som holder til i Ryparken, hvor Jonas Winterberg-Poulsen er medlem.

Det er Danmark og for øvrigt også nordens største fægteklub med omkring 300 medlemmer. Gennem de sidste 10-15 år er der sket en kolossal udvikling.

»Det er godt for en nichesport som vores at få noget opmærksomhed,« siger Louise Seibæk, formand for eliteudvalget i Dansk Fægte-Forbund og samtidig tilknyttet Trekanten. På vegne af forbundet overrakte hun 3000 kroner til Jonas Winterberg-Poulsen for hans præstation.

Hun oplever, hvordan der er kommet flere medlemmer til klubben, som får støtte fra Team Copenhagen, der støtter københavnsk eliteidræt.

En hel klub for en mester

Et motto i Trekanten lyder:

»Det tager en hel klub at gøre en mester.«

Selvom det er en individuel sport, er kollektivet særdeles vigtigt. Og et mesterskab – eller en OL-bronze – er resultatet af mange menneskers arbejde og klubsammenhold.

En rød tråd i klubbens ungdomsarbejde gennem mange år er Malte Trier Mørch, der er cheftræner i Trekanten.

Han er vokset op på Østerbro og begyndte at fægte i Trekanten som otte-årig og begyndte at træne allerede som teenager.

Dengang lå klubben på den gamle Østerbrogades Kaserne, som i dag er Østerfælled Torv.Da den gamle kaserne blev ombygget til moderne bolig- og butikstorv i begyndelsen af 1990’erne, måtte fægteklubben flytte ud. Og det blev et svært årti for Trekanten.

Først var klubben en periode i Århusgade, og siden holdt den til i lokaler i DGI-Byen og på Den Franske Skole på Frederiksberg.

I 2004 flyttede klubben til Ryparken. Og det betød meget at få egen hal.

»Det var en perfekt base til at udvikle klubben og gøre tingene mere professionelle. Det er en aktiv klub,« fortæller Malte Trier Mørch.

OL i 2024 eller 2028

Trekanten har fået støtte af Team Copenhagen, der støtter københavnsk eliteidræt, og Malte Trier Mørch kunne gå fra at være frivillig træner til at blive professionel.

Allerede i 2010 var Trekanten repræsenteret til Ungdoms-OL, da Alexander Tsoronis fægtede sig til en ottendeplads i Singapore.

»Han har banet vejen for kommende fægtere i at nå langt,« lyder rosen fra Malte Trier Mørch.

Denne gang blev det til en tredjeplads, og nu er målsætningen, at Trekanten skal have en fægter med til ’det rigtige’ OL, måske er 2020 en tand for tidligt, men 2024 eller 2028 er gode muligheder for Jonas Winterberg-Poulsen, er vurderingen i klubben.

Det nævner han også selv.

»Og det bliver sværere at få succes ved OL end ved Ungdoms-OL,« siger han.

Akkurat som Malte Trier Mørch begyndte Jonas Winterberg-Poulsen også at fægte som otte-årig.

Han kunne fægte i hallen i Ryparken fra begyndelsen. Han startede med en weekendtræning, og det blev han så begejstret for, at han mødte op om mandagen for at træne videre.

Og det har han nærmest gjort siden. Nu er der gået ti år, og Jonas Winterberg-Madsen går i 2. g på Falkonergårdens Gymnasium, hvor han tager Team Danmark-linjen for unge idrætsudøvere.

Her er studietiden, som er på fire år i stedet for tre, tilpasset unge eliteidrætsudøvere.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Amagermuseet har julemarked og åbner ny udstilling i weekenden

0

Ugen i billeder på Nørrebro og i Nordvest