Rosenkåringen har udviklet sig til noget af en folkefest med et omfattende program. Ud over fokus på roserne var der i år for eksempel også modeopvisning og opera pop-up. Foto: Dan Møller

Like 👍

Rose-tradition i Valbyparken reddet fra beskæring

SPAREKNIV: Også i fremtiden kan man opleve den populære rosenkåring i Valbyparken.

Rosenkåringen, der hvert år støttes med cirka 300.000 kroner af kommunen, var ligesom de bemandede legepladser på teknik- og miljøforvaltningens alternative spareliste, men gik fri af besparelser efter mandagens møde i udvalget.

Rosenkåringen har været et af sommerens højdepunkter i Valbyparken siden 1998. Den har udviklet sig til en folkefest med et stort program.

Blomster og musik

I år kunne man ud over selve rose-konkurrencen opleve levende musik, pop, folk og opera, foredrag om roser og andre blomster, rundvisninger, snitteworkshop og et rigtigt modeshow.

Formålet med kåringen har siden begyndelsen været ’at skabe gode relationer til foreninger og borgere i nærmiljøet, at sætte fokus på frivillighed gennem arrangementer i rosenhaven og i temahaverne, og at sætte ansigt på de medarbejdere, der hver dag plejer parken og som sikrer, at københavnere, turister og besøgende har en flot og velfungerende park’, beskriver forvaltningen i det alternative sparekatalog.

LÆS OGSÅ: Forligspartier redder bemandede legepladser og toiletter

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Symfoniorkester spiller på biblioteket

Konkurrence: Musikalsk julebrag