Der er plantet træer i Bryggervangen. Foto: Københavns Kommune
in ,

Elsker 😍

600 træer plantes i Bryggervangen

Klimakvarter: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune er gået i gang med at plante 600 træer på Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen. Plantningen af de mange træer er et af de sidste elementer i færdiggørelsen af skybrudsprojektet i Bryggervangen, der er en del af Københavns første klimakvarter.

Det store skybrudsprojekt på Bryggervangen er klar til indvielse i det tidlige forår, men november er højsæson for træplantning, og derfor skal de mange træer, som indgår i skybrudsprojektet, plantes i denne periode.

Der plantes flere træarter i forskellige størrelser – heriblandt pile-, elle-, nåle- og egetræer med forskellig underbeplantning, som giver en stor diversitet i begrønningen.

»Når vi skybrudssikrer København, så har vi samtidig fokus på at lave grønne og blå overfladeløsninger, så københavnerne får mere spændende bynatur og bedre byrum. Projektet på Bryggervangen er et rigtig godt eksempel, fordi hele kvarteret får et markant grønt løft samtidig med at vi sikrer bydelen imod oversvømmelser ved fremtidens skybrud,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

De 600 nye træer kommer sammen med forskellige plante- og regnbede til at omdanne to tredjedele af den grå asfalt, der i dag findes ved Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads, til et samlet grønt område, som tilmed skaber bedre forbindelse mellem Fælledparken og Kildevældsparken.

I 2014 blev Tåsinge Plads indviet som den første rekreative del af Klimakvarteret, og med et par års forsinkelse følger mere med de kommende måneder. thof

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Live friday i stedet for black friday

Trist dag blev nærmest lykkelig