Skuespillerne til DRs julekalender Theo & Den Magiske Talisman. Foto: Bjarne Bergius Hermansen
in , , , , , , ,

Magisk julekalender om at sige farvel

 DRs julekalender, der bliver sendt hver aften i december frem til jul klokken 19.30, hedder Theo & Den Magiske Talisman.

Den handler om Theodor – kaldet Theo (spillet af Kian Lawson-Khalili) – der er en lille nørd på 12 år uden mange venner. Hans bedste ven er hans morfar Harald (spillet af Bjarne Henriksen), der altid har tid til ham og altid er til rådighed. Båndet mellem dem er stærkt, og da morfaren falder om og kommer i mild koma, rejser han til den magiske verden Thannanaya sammen med sin nye ven i klassen, Simone (spillet af Safina Coster-Waldau) for at få sin morfar hjem igen.

Julekalenderen handler om tre generationers måde at sige farvel på – og lærer os, at livet fortsætter – dem vi har sagt farvel til, vil altid være med os og leve videre, så længe vi mindes dem.

Det er Trine Piil og Peter Gornstein, der har skrevet manuskriptet og Nynne Selin Eidnes, der er producer.

Julekalenderen er optaget delvist på Frederiksberg, i studiet i den tidligere TV Byen i Søborg (Gyngemosen), og endelig er optagelserne til den magiske verden, Thannanaya filmet i Polen.

Redaktionens anbefaling: Mindre børn bør se julekalenderen sammen med en voksen. abe

 

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

46 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Nu banker Grønttorvets hjerte

Københavnerkultur fra vuggestue til voksenliv