Vesterbroerne har åbenlyst ikke kunne finde ud af de varierende regler, der har været i Kødbyen. Derfor bliver parkeringsreglerne nu ensrettet i hele Kødbyen fra 12. december. Arkivfoto: René Mølskov

Nye p-regler i Den Hvide Kødby

KØDBYEN. Ifølge Teknik- og Miljøudvalget er der udstedt uforholdsmæssigt mange parkeringsbøder i Den Hvide Kødby fordi bilisterne ikke har forstået reglerne. Det får nu konsekvenser og fra 12. december gælder nye parkeringsregler.

PARKERING: Da der i 2016 blev indført nye parkeringsordninger i Den Hvide Kødby blev parkeringspladserne åbnet for beboerparkering i aften og nattetimerne samt i weekenden.

Det gjorde man ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen for at skabe flere parkeringspladser, så man som beboer på Vesterbro nemmere kunne holde tæt på sin bopæl.

Men de særlige parkeringsregler betød, at der blev udstedt ekstraordinært mange parkeringsbøder fordi bilisterne ikke forstod reglerne.

»I de to år ordningen har eksisteret, har vi modtaget en del spørgsmål om, hvordan reglerne skal tolkes – både fra lokale og besøgende til området. Samtidig kan vi konstatere, at der bliver udstedt uforholdsmæssigt mange p-afgifter på Flæsketorvet, hvilket også er tegn på, at bilisterne ikke forstår reglerne,« siger enhedschef Jesper Borch fra Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse til Vesterbro Bladet og fortsætter:

»Vores erfaring er, at der godt kan være en overgangsperiode ved nye p-ordninger, hvor man skal vænne sig til de nye regler. Men når der så længe efter stadig er et problem, er det tegn på, at reglerne er for svære at forstå. Derfor forenkler vi nu ordningen i Kødbyen.«

Reglerne har siden 2016 været sådan, at forskellige regler gælder på forskellige tidspunkter for de forskellige brugere.

Det har givet en del forvirring blandt bilisterne og ifølge forvaltningens opgørelse over p-afgifter var Flæsketorvet i Den Hvide Kødby nummer to på listen over steder i byen, hvor der blev udstedt flest afgifter.

Derfor bliver reglerne for parkering i Den Hvide Kødby nu gjort mere enkle. Fra 12. december 2018 træder nye regler i kraft.

Det betyder, at de samme regler nu vil gælde for hele Kødbyen. Det vil sige Flæsketorvet, Kødboderne, Slagterboderne og Høkerboderne.

Der er fra 12. december tidsbegrænset og gratis parkering på hverdage og lørdage mellem klokken 8 og 17, hvor man kun må parkere på pladserne i én time.

Erhvervsdrivende med adresse i Kødbyen kan dog få en erhvervslicens, som giver dem ret til at parkere tidsubegrænset, også på hverdage.

I aften- og nattetimerne fra klokken 17 til 8 samt om søndagen må alle parkere tidsubegrænset og gratis.

Det gælder såvel beboere på Vesterbro og udefrakommende bilister

Men for at give Vesterbroere med parkeringslicens til zonen et lille forspring har man besluttet at beboere, der har licens til licenszone Vesterbro må parkere tidsubegrænset allerede fra fredag klokken 17.

Ændringen af p-ordningen har været i høring hos Kødbyforeningen og Slots- og Kulturstyrelsen, som er fredningsmyndighed i Kødbyen. Borgerrepræsentationen har godkendt den nye ordning.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Københavnerkultur fra vuggestue til voksenliv

Amagermuseet har julemarked og åbner ny udstilling i weekenden