Overraskelserne tid – også med kunst

EFTERÅRSHØJSKOLE: Billedkunstneren Ruth Campau (billedet) besøger Davids Kirke og taler om kunstens rolle i perioden 2011-17 til det ottende og allersidste foredrag i kirkens Efterårshøjskole 2018, ’Disruption – Overraskelsernes tid, Danmark 2011-17’. Det sker torsdag 29. november klokken 19.30 i Koldinggade 11.

Campau har kaldt sit foredrag ”At være fysisk tilstede” og skriver selv om foredraget:

»Vi lever i en digitaliseret verden. Ser vi os omkring, er vore medmenneskers øjne rettet mod en skærm. Men hvad med kunsten – skal den også opleves gennem en skærm? Eller går vi glip af noget her? Har vores krop og vores fysiske tilstedeværelse i rummet ingen betydning for oplevelserne af den kunst, vi ser – f.eks i kirken eller på hospitalet?«

Denne aften vil hun belyse emnet dels med eksempler fra kirkeprojektet “Kan et Figentræ Bære Oliven”, et midlertidigt kunstprojekt for en del år siden med i alt 15 forskellige stedsspecifikke kunstinstallationer i 5 forskellige kirker på Østerbro, som hun var idémand på sammen med kunsthistorikeren og sognepræsten i Davids kirke, Anne-Mette Gravgaard, og dels med eksempler fra den igangværende udsmykning “Handwowen Stories from the Colorfield make the Blanket warm” på Hvidover Hospital.

Da netop spørgsmål om kunstens rolle i kirken som baggrund for gudstjeneste og reflektion og på hospitalet som middel til helbredelse og rekreation optager Anne-Mette Gravgaard meget, og hun gennem årene både har rådgivet og skrevet en del herom, ser sognepræsten spændt frem til denne afslutning på efterårshøjskolen 20. sæson. thof

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Coca-Colas juletruck på Meny’en

DEBAT: På Ellebjerg Skole lytter de til børnene