Rudy Byrgesens søn blev trukket ind på stien mellem Søndre Allé og Tschernings Allé og overfaldet med slag og spark. »Det er kommet så vidt, at hans kammerater ikke har særlig meget lyst at besøge os herhjemme,« fortæller han. Foto: Martin Sørensen
in ,

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Bekymrede forældre: Unge mænd bliver røvet ved samme station

BORGERMØDE. Beboere i området nord for Danshøj Station er bekymret på grund af de overfald og røverier, der har ramt områdets unge mænd og deres kammerater. De indkalder til møde med politiet på mandag i Aalholm kirke.

KRIM: I sommer blev Rudy Byrgesens søn udsat for et voldeligt røveri, mens han gående var på vej hjem.

»Det var i sommer, så det var varmt, men de havde alle hættetrøjer med hætterne oppe,« fortæller han om den 17-årige søns oplevelse og oplevelsen af, at de tre mænds overfald ikke var en pludselig indskydelse.

»De stjal hans telefon og trak hobbyknive og truede ham hen på stien, hvor de rodede det tøj han havde i sin rygsæk igennem og slog og sparkede ham,« fortæller Rudy Byrgesen stadig lidt bevæget.

»Det kan godt være, at sådan en hobbykniv ikke kan bruges til at stikke med, men presset ind mod halsen, så tror jeg ikke der skal meget til før pulsåren er i fare. Det var i hvert fald en rystet søn, vi fik ind af døren,« husker han tilbage.

Politiet blev tilkaldt og mødte op 20 minutter senere, der blev taget dna-prøver af rygsækken, men mere kom der tilsyneladende ikke ud af det.

Unødig frygt

Oplevelsen delte Rudy Byrgesen med naboer, blandt andet til en gadefest.

»Men det var ikke sådan bare lige, og vi overvejede, om det ville være med til at skabe unødig frygt. Den gang vidste vi jo ikke, at der både før og efter havde været flere tilfælde af røverier i området,« fortæller han, der nu er med i ’Forældregruppen – Stop røverierne’, der er blevet dannet netop på grund af overfaldene.

Syv røverier

For efterhånden kom det frem, fra facebookgrupper og andre nabokontakter, at der i løbet af en periode fra maj sidste år til nu har været mindst syv gaderøverier omkring stien mellem Søndre Allé og Tschernings Allé.

»Nogle har mindet om overfaldet på min søn, typisk med en lidt ældre person, der guider de yngre. Nogle har haft masker på og instrueret ofrene til at grine, hvis der kom forbipasserende. En enkelt har truet med at være medlem af LTF og tvunget ofret på s-tog- og taxa-tur til en kontantautomat,« fortæller Rudy Byrgesen.

Sammenhold

Overvejelserne om at skabe unødig frygt er forsvundet med den nye viden.

»Og med den måde røverierne har påvirket de unge og skabt utryghed har vi brug for at stå sammen,« siger han.

Derfor har forældregruppen arrangeret et borgermøde, hvor blandt andre politiet er inviteret.

»Mødet har to temaer. Vi vil gerne have politiet til at fortælle os om efterforskningen, hvor mange sager, der egentlig er, om noget er opklaret, om sporing af stjålne telefoner og hvad med overvågningsbilleder. Det andet er, hvad vi kan gøre for at forhindre overfaldene. Jeg er sikker på, at hvis det havde været et trafikkryds, der havde haft det samme antal ofre, så ville der blive reageret,« siger Rudy Byrgesen.

Borgermødet foregår på mandag kl. 19.30 i Aalholm kirke.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Jo, der er nærpoliti på Kamillevej

Vesterbroere sætter Kind Friday i verden